Vágólapra másolva!
Nem kíméljük a futball szerelmeseit, ezúttal olyan pazar találatokat választottunk be gólszépségversenyünkbe, amelyek közül rendkívül nehéz lesz kiválasztani a leglátványosabbat. Alberto Gilardino például hiába "csak" ziccerből volt eredményes, az előkészítés elsőrangú volt, a Milan-gólhoz Pato szemfülességére és Kaká őstehetségére is szükség volt Udinében - a 92. percben. A Valladolid játékosa, Joseba Llorente nem volt ilyen türelmes, a spanyol bajnokság második leggyorsabb (8 másodperc alatt elért) gólját látványos körülmények között szerezte. De Robert Pires valenciai nyesését és Nihat Kahveci szemtelen találatát sem szabad feledni, nem beszélve Carlton Cole ollózásos találatáról. És ezzel a felhozatalnak még nincs is vége - gyönyörködjön és szavazzon!

A hét közben rendezték az olasz kupa nyolcaddöntőinek visszavágóját, a Milan nem a legerősebb összeállításában utazott a Cataniához, ráadásul a szicíliaiak előnyből várhatták a második felvonást, mivel győzni tudtak a San Siróban.

A visszavágón is korán vezetést szereztek a hazaiak, Mascara a perui Vargasnak tette vissza lövésre a szögletet, aki kapásból szenzációs lövést küldött Kalac kapujának bal sarkába. A gól értékét növeli, hogy a Catania végül továbbjutott.

169201outform.html400350


A hétvégi Serie A-fordulóban aztán a Milan a Napoli ellen megcsodált Kaká, Ronaldo, Pato trióval rohamozott az Udinese ellen, de a déliek ellen parádézó trió ezúttal nem működött túl hatékonyan, a gólhoz Ronaldo járt a legközelebb, aki a jobb kapufát döngette meg. Aztán a Fenomén helyére beszállt a szurkolók által a brazil trió remeklését látva kissé leírt Gilardino, aki a 92. percben megszerezte a győztes gólt, az előkészítésből pedig a labdát megszerző Pato, és azt sarokkal továbbító Kaká is kivette a részét.

169202outform.html400350


Az argentin Cristian Daniel Ledesma már a tavalyi római derbin, a Lazio 3-0-s győzelme alkalmával is megmutatta, hogy nem riad meg attól, ha távolról kell vállalkozni, és a Napoli ellen is bizonyította, hogy a félelmetes lövőerő pazar rúgótechinkával párosul, igaz, mintha kissé Iezzo kapust is meglepte volna, aki a kelleténél talán lassabban reagált. (00:25-nél látható az összefoglalóban)

169203outform.html400350


A Getafe minden csapat számára kellemetlen ellenfél, ezt legutóbb a Sevilla tapasztalta meg, amely 3-2-es vereségét szenvedett a Coliseum Alfonso Pérezben. Pedig az UEFA-kupa-győztes még vezetett a góllövőlistát holtversenyben vezető Luis Fabiano révén, de a 32. percben Casquero az elékerülő labdát jobbal nagyon szépen felvarrta a bal pipába 19 méterről. (00:9-nél látható)

169204outform.html400350


A Valladolid játékosa, Joseba Llorente a spanyol bajnokság történetének második leggyorsabb gólját szerezte az Espanyol elleni találkozó 8. másodpercében, amihez egyrészt kellett csatártársa, Víctor remek ívelése, másrészt a katalán védők figyelmetlensége, akik talán nem vették komolyan, hogy az indításból helyzet is lehet, vagy gondolatban még valahol a bemelegítés végefelé jártak.

169205outform.html400350


Valenciai tartományi derbire került sor a Primera Divisiónban, bár a rangadó végül sima meccs lett, mert a Villarreal lefocizta a gyengélkedő Valenciát. A Sárga Tengeralattjárónak becézett hazaiak Nihat vezérletével pazar játékot mutattak be, és két szép gólt is szereztek, az elsőnél Pires csavart elsőrangúan a kapu bal oldalába, míg a másiknál, ami a sorban a harmadik volt, az olasz Rossi passza után a török támadó pimaszul pörgette át a labdát Hildebrand kapus fölött. (Pires gólja rögtön az összefoglaló elején, Nihaté 02:30-nál látható)

Piresé tetszett

169206outform.html400350


Nihaté volt a szebb

169207outform.html400350


Az angol bajnokságban a West Ham egy pontot elvitt a remek otthoni mérleggel rendelkező Manchester City stadionjából, a Kalapácsosoktól Carlton Cole talált be, aki a beadást felpörgette magának, majd mielőtt a védő odaért volna, hanyattvetődve a kapuba húzta. Nem egy klasszikus ollózós gól, de kétségtelenül látványos mozdulat volt.

169208outform.html400350


Remek találkozóval indult az Afrika-kupa, a házigazda Ghána alaposan megszenvedett Guineával. A rendező végül csak a 89. percben döntötte el a három pont sorsát, amikor Muntari balos bombája a bal felső sarokban fejezte be légiútját. (02:05-nél tekinthető meg a gól)

169209outform.html400350


Az elmúlt hét legszebb góljának Kevin Nolan fordulásosa találtatott.