Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság befejeztével mindenféle statisztikák és összegzések látnak napvilágot, mi most a számok és az elemzések helyett a gólokra helyezzük a hangsúlyt, és megpróbáltunk kiválasztani tizenöt találatot, amelyek bármelyik sportcsatornán hetekig műsoron lennének. Ronaldinho, Raúl, Van Nistelrooy, Maresca, Angulo és a többiek, lehet gyönyörködni és szavazni!

A zaragozai Diego Milito 23 gólt szerzett az idényben, ezek közül az egyik legszebbet a Real Madridnak lőtte, már a találatot előkészítő Aimar szólója is elismerésre méltó, de azt is tanítani kéne, ahogy az argentin csatár egy csellel kivonja a forgalomból Roberto Carlost, hogy utána a hálóba gurítson.

154101outform.html400350
Egy másik argentin Zaragoza-játékos, Andrés D'Alessandro is felkerült listánkra, a ballábas karmester a Sevilla hálóőrét, Palopot lepte meg egy kapura csavart szöglettel, igaz, egy andalúz védő közreműködésére is szükség volt az akció sikeréhez.
154102outform.html400350


A végül a bajnoki címet begyűjtő Real Madrid menetelésében óriási szerepe volt a gólokat ipari mennyiségben termelő Ruud van Nistelrooynak, aki a Valencia elleni rangadón egy parádés támadás végén lőtte szét kapásból a kapu jobb oldalát.

154103outform.html400350


A Manchestertől érkező holland egy másik szépségdíjas találatnak is fontos láncszeme volt, az Espanyol ellen 1-3 után tudott fordítani a királyi gárda, és a második gólnál Van Nistelrooy oxival tette tovább a labdát Raúlnak, akinek már nem volt nehéz dolga. Arról megoszlanak a vélemények, hogy Van Nistelrooy mozdulata tudatos volt -e, mindenesetre ez nem csökkenti a gól okozta esztétikai élményt.

154104outform.html400350


A címvédő Barcelona brazil sztárja, Ronaldinho ősszel csodálatos formában játszott, ontotta a szebbnél szebb gólokat, a Villarreal elleni ollózás például a műfaj etalonjának számít, ráadásul külön bravúrossá teszi a mutatványt, hogy szokásával ellentétben nem sikerült a legjobban a labda megszelidítése.

154105outform.html400350


Ugyanezen a találkozón született Andrés Iniesta elvetődős gólja, a középpályás Zambrotta beadása után a tizenegyespont magasságából vette be a Villarreal kapuját.

154106outform.html400350

A katalán gárda tele van szabadrúgás-specialistákkal, Ronaldinho, Xavi, és Deco is jegyzett gólt az idényben pontrúgás után, a spanyol játékos a Getafe ellen a sorfal fölött nyeste el gyönyörűen a labdát, ami a bal felsőben kötött ki.

154107outform.html400350


Ronaldinho a Zaragoza ellen tartott bemutatót a tökéletesen kivitelezett szabadrúgásból, ennél pontosabban nem lehetett volna feltekerni a labdát a bal pipába.

154108outform.html400350


A Sevilla az UEFA-kupában megvédte címét, a bajnokságban pedig egy bronzéremmel gazdagodott, az andalúzok felnőttek a két nagy mellé, sőt, hazai pályán a Barcát és a Realt is legyűrték, a fővárosiak ellen az uruguayi Ernesto Javier Chevanton ollózásos gólja hozta meg a három pontot.

154109outform.html400350


A királyi gárdával a Bernabéuban is nagy meccset játszottak a piros-fehérek, Enzo Maresca pedig éppen egy madridi kedvenc káprázatos gólját másolta le szinte egy az egyben, Zinedine Zidane a 2002-es Bl-döntőn, a Leverkusen ellen lőtt a léc alá kapásból, az olasz középpályás pedig ugyanezt hajtotta végre.

154110outform.html400350


A Valencia végül nem tudott beleszólni a dobogóért folytatott harcba, de a BL-t érő negyedik helyet megcsípték a Turia-partiak, többek között az olyan góloknak köszönhetően, mint amit Miguel Angel Angulo lőtt a Zaragozának, nagyon messziről, nagyon nagy erővel, kicsikarva ezzel a győzelmet csapata számára.

154111outform.html400350


A Valencia házi gólkirálya David Villa lett, a válogatott csatár ballal, jobbal, fejjel, közelről, távolról is eredményes volt, mi most a Real Sociedad ellen szerzett szabadrúgását választottuk be.

154112outform.html400350


Az Osasuna a bajnokság helyett inkább az UEFA-kupában vitézkedett, de azért voltak azért jó meccsei a pamplonaiaknak, mint például a Deportivo elleni, amelyen Roberto Soldado két remekbe szabott gólt lőtt, az elsőnél a rövid felső sarkot rojtozta ki, a másiknál - amely csapata harmadik találata volt - pedig 25 méterről ágyúzott a jobb felsőbe.

154113outform.html400350


Venezuela nem sok híres futballistával büszkélkedhet, Juan Fernando Arango azonban évről évre bizonyít a Mallorcában, a Gimnástic elleni szabadrúgás amellett, hogy győzelmet ért még felettébb szemrevalóra is sikerült.

154114outform.html400350


Szintén a végül utolsó helyen záró Nástic ellen volt eredményes az Athletic Bilbao irányítója, Francisco Yeste, aki egy 16-oson kívülről elengedett pimasz átemeléssel szomorította a kiscsapat kapusát.

154115outform.html400350

Ön szerint melyik a legszebb? Szavazzon! A múlt heti válogatásunkban, amelyben az Eb-selejtezőkön, valamint a spanyol bajnokságban és Libertadores-kupában szerzett gólok kaptak helyet David Villa lett a befutó.