Vágólapra másolva!
Két óriási rangadót is rendeztek a hét végén, hiszen Internazionale-AC Milan és az FC Barcelona-Real Madrid összecsapásokra is most került sor - e két találkozóról három futballista került be e heti álomcsapatunkba. Rajtuk kívül azok a játékosok dominálnak, akik a hétközi UEFA-kupa-fordulóban és a hét végi bajnokijukon is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Kapus:

Manuel Almunia (spanyol, Arsenal FC): Az Ágyúsok számára a Tottenham Hotspur elleni mérkőzés nagyon fontos, hiszen ősi riválisról van szó, és az Arsenalnak sikerült is begyűjtenie a három pontot. Almunia ehhez alaposan hozzájárult, hiszen 1-1-es állásnál hárította Robbie Keane tizenegyesét.

Hátvédek:

Hasan Salihamidzic (bosnyák, Juventus FC): A torinóiak sokoldalú futballistája ezúttal jobbhátvédként lépett pályára a Siena elleni bajnokin, és nem is okozott csalódást. Védőfeladatának ellátása mellett ahhoz is volt energiája, hogy felmenjen a támadásokkal, és ő szerezte a Juve első találatát.

Sammy Traoré (francia, AJ Auxerre): A gall együttes szereplése elmarad a várakozástól ebben a szezonban, így aztán az utolsó idei fordulóban nagyon fontos volt a győzelem a klub számára. Az AS Monaco elleni a középhátvéd Traoré volt a mezőny legjobbja, győztes gólja mellett hibátlan védőmunkájával emelkedett ki.

Pepe (portugál, Real Madrid): Sokan nem értették, hogy a királyi gárda miért fizetett ki 30 millió eurót az FC Porto bekkjéért, aki eddig nem nagyon bizonyította, hogy megérne ennyit, de az FC Barcelona elleni rangadón kiválóan futballozott. Szinte mindegyik katalán támadás rajta akadt el, minden beívelést ő fejelt ki, egyetlen hibát sem követett el.

Lucas Licht (argentin, Getafe CF): A spanyol kiscsapat két győzelemmel zárta a 2007-es esztendőt, amely a klub történetének legjobb éve volt. Az együttes a hét közben az UEFA-kupában 2-1-re legyőzte az RSC Anderlechtet, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé, majd a hét végén idegenben verte 2-0-ra az Almeríát. Licht mindkét meccset végigjátszotta a balhátvéd posztján, és a bajnokin gólt is szerzett.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): A Vörös Ördögök jobbszélsője továbbra is ellenállhatatlan formában futballozik, és ezt ezúttal az Everton FC bánta. A portugál középpályás az első félidőben akcióból vette be a liverpooliak kapuját, majd a hajrában magabiztosan értékesített egy tizenegyest, és ezzel megnyerte csapatának a mérkőzést.


Estebán Cambiasso (argentin, FC Internazionale):
Az Internek hátrányból sikerült fordítania a milánói derbin a városi rivális AC Milan ellen, és ezzel a csapat továbbra is nagy fölénnyel vezeti a Serie A küzdelmeit. A győztes találat az argentin középpályás, Cambiasso nevéhez fűződött, aki végig a tőle megszokott magas színvonalon futballozott, és a mezőny legjobbjaként nyolcas osztályzatot kapott.

Júlio Baptista (brazil, Real Madrid): A királyi gárda mestere, Bernd Schuster sokáig jegelte a brazil középpályást, aki azonban az utóbbi hetekben beverekedte magát a kezdő tizenegybe, és gólokkal bizonyítja, hogy helye van az együttesben. Az FC Barcelona ellen alighanem élete legfontosabb találatát szerezte, de emellett a mezőnymunkából is alaposan kivette a részét.

Jamie Smith (skót, Aberdeen FC): A skót egyesület számára csak a győzelem jelentett továbbjutást az UEFA-kupában az FC Köbenhavn ellen, de a szünetben még 0-0 volt az állás. A második játékrészben azonban a balszélső Smith két pazar kapásgólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát, és a legjobb 32 közé lőtte csapatát.


Csatárok:

Luca Toni (olasz, Bayern München): A bajoroknak sikerült szépen zárniuk az esztendőt, hiszen utolsó tétmérkőzésükön alaposan megszórták az Arisz Szalonikit az UEFA-kupában. A 6-0-s győzelmet hozó mérkőzésen Toni egymaga négy gólt vállalt, bebizonyítva, hogy még mindig ő a klub első számú támadója.


Adrian Mutu (román, Fiorentina):
A firenzei együttes is pályára lépett az UEFA-kupában a múlt héten, és a papírformának megfelelően le is győzte a cseh FK Mladá Boleslav együttesét. Mutu azon a találkozón egyszer volt eredményes, majd a hét végi, Cagliari elleni bajnokin kétszer talált be.


www.infosport-focivilag.hu