Vágólapra másolva!
Mario Zagallo cáfolta a Brazil Labdarúgó Szövetség elnökének azon vádjait, hogy az ország játékosai akárcsak egyszer is lerészegedve tértek volna vissza szállásukra a tavalyi világbajnokságon.

Ez történt a 2006-os focivébén

"Semmi ilyen nem volt. Soha nem hallottunk semmit, mert nem történt ilyen eset. Játékosaink nem ittak" - mondta Zagallo, aki a németországi vb-n Carlos Alberto Parreira mellett dolgozott asszisztensként.

Csütörtökön Ricardo Teixeira úgy nyilatkozott egy lapnak, hogy a futballisták egész estés ivászatokat tartottak a vb alatt, valamint kemény kritikával illette az akkor túlsúlyos Ronaldót.

Utóbbira nem reagált Zagallo, viszont értetlenkedésének adott hangot, hogy ezek a "képtelen vádak" miért több mint egy évvel a vb után kerültek napvilágra. A 75 éves legenda egyúttal jelezte, ha valóban ivászatokat tartott a csapat, akkor az kiderült volna, mivel Németországban a vb során több száz újságíró kísérte a selecaót minden egyes percben.

A veterán edző 1958-ban és 1962-ben játékosként, majd 1970-ben szövetségi kapitányként nyert világbajnokságot. Az 1994-es, brazil diadallal zárult amerikai vb alatt szintén Parreira segítője volt, majd 1998-ban ezüstérmet szerzett, ismét szövetségi kapitányként.