Vágólapra másolva!

Lezuhant a togói sportminiszter helikoptere

Lezuhant egy helikopter vasárnap este Sierra Leonéban, a fedélzeten tartózkodó 22 ember közül egy kivételével mindenki meghalt. Az áldozatok között van Atipe Kwako, Togó sportminisztere és az ország labdarúgó szövetségének több képviselője.

A Paramount Airlines magán légitársaság Mi-8 típusú helikoptere az afrikai ország fővárosából, Freetownból a közeli Lungi nemzetközi repülőtérre tartott, és már leszállni készült, amikor robbanás történt és tűz ütött ki ki a gépen. A két orosz pilóta kiugrott, de csak egyikük élte túl a zuhanást, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Alfred Yelinkeh, a repülőtér üzemeltetését végző cég egyik vezetője elmondta, hogy a húsz utas többsége togói volt, köztük a sportminiszter. A két ország labdarúgó válogatottjának freetowni összecsapásán vettek részt: az Afrika-kupa-selejtezőben Togó 1-0-ra verte meg Sierra Leonét. Egy helyi rádió szerint a togói labdarúgó szövetség képviselői utaztak a helikopteren, labdarúgók nincsenek az áldozatok között.

A Freetownt és a nemzetközi repülőteret elválasztó folyón komppal lehet átkelni, vagy helikopterrel lehet utazni. Két magántársaság indít ilyen helikopterjáratokat, az út így mindössze hét percig tart. A togói labdarúgó válogatott játékosai a következő helikopterrel indultak a repülőtérre.