Vágólapra másolva!
Hiába rendeznek római derbit a Serie A-ban, és hiába hangzik jól a Bayern-Hamburg német összecsapás, mégis a Premier League aktuális fordulója ígéri a legtöbb izgalmat a topligák hétvégi programjából. A Manchester United és a Chelsea ugyanis továbbra is késhegyre menő küzdelmet vív az első helyért, és mivel a Vörös Ördögök az Evertonnal, a Kékek pedig a Boltonnal játszanak, így egyik tréner sem teheti meg, hogy a BL-elődöntőre tartalékolva pihentesse az ászok nagy részét. A spanyoloknál a Barca, Real, Sevilla trió hajt az aranyra, a címvédő katalánoknak kötelező feladat a Levante lerendezése, az andalúzok és a fővárosiak viszont megszenvedhetnek az Espanyol, illetve a Bilbao ellen.

A listavezető Manchester United az ötödik Evertonhoz látogat, az őt üldöző Chelsea pedig a hatodik Boltont fogadja az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában.

A két sztárcsapatra jövő héten a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágója vár, ennek ellenére egyik gárda sem "lazsálhat" szombaton, hiszen mindössze három pont közöttük a különbség, amely egyikük botlásával semmivé válhat, vagy három mérkőzéssel a pontvadászat vége előtt szinte behozhatatlanná nőhet.

A manchesteri trénernek, Sir Alex Fergusonnak egyébként sem lenne sok lehetősége játékosai pihentetésére, ugyanis rengeteg sérültje van, igaz erre nem is gondol, mert mindhárom trófeát, amiért még versenyben vannak - a bajnokság és a BL mellett az FA-kupát is - meg szeretné nyerni.

"A játékosaimnak érezniük kell, hogy micsoda lehetőség áll előttük, mert ha most nem érzik, akkor soha sem fogják" - mondta a szakember.

"Most a fáradtság jellemző ránk, mentálisan és fizikálisan egyaránt, de ezt nem lehet kikerülni" - nyilatkozta Jose Mourinho, a Ligakupát már begyűjtő londoni gárda trénere, aki csapatával szintén ott lesz a FA-kupa fináléjában.

A címvédő és éllovas FC Barcelona és a második Sevilla otthon, a Real Madrid idegenben gyűjtheti be a három pontot a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

A legutóbb Santanderben vereséget szenvedett Barcelonának a kiesés ellen harcoló Levante ellen kötelező javítania. Nehezebb dolga lesz a Sevillának, amely a szintén UEFA-kupa elődöntős Espanyolt fogadja. A csütörtöki első mérkőzések alapján valószínűsíthető, hogy ez a két gárda a nemzetközi kupa döntőjében is találkozik.

A Real Bilbaóba látogat és joggal bízhat abban, hogy tovább javít kiváló idegenbeli mérlegén. A hazaiak számára viszont a kiesés elleni küzdelem jelenthet plusz motivációt.

Kikapott a Barca a Villarreal vendégekénthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070422hatalmas.html?pIdx=2