Vágólapra másolva!

24 óra vezetés, 90 perc játék

Sorozatunkban már több olyan esetről is beszámoltunk, amikor futballszurkolók hatalmas távolságokat tettek meg csak azért, hogy élőben láthassák kedvenceiket, ám az angol David Borrie néhány évvel ezelőtti esete még ezeknél is sokkal őrültebb.

A fiatalember hivatásos katonaként a németországi Münsterben állomásozott, de ez nem akadályozza meg abban, hogy hétről hétre pályára lépjen Angliában, a West Rideng FC nevű amatőrcsapatban, amely tulajdonképpen a helyi kocsma futballklubja, és a sokadik osztályban szerepel. David tehát hétről hétre 1300 mérföldet, összesen 24 órát autózott annak érdekében, hogy 90 percen keresztül kergethesse a labdát.

Az utazás mindig pénteken kezdődött, amikor is Münsterből Calais-ba száguldott, hogy elérje az utolsó kompot Dover felé. Angliába megérkezve további fárasztó autóút várt rá, és amikor beesett az öltözőbe, éppen csak arra volt ideje, hogy bemelegítsen, átöltözzön, és kifusson a pályára. A lefújást követően még együtt ebédelt csapattársaival, majd irány Németország.

David számára minden egyes utazás körülbelül 150 fontba került, de szerinte megérte a dolog. "Imádok együtt játszani a srácokkal" - jelentette ki, a gárda edzője, aki nem más, mint David édesapja, pedig a következőket mondta:

"A csapat szerint fantasztikus, hogy minden héten eljön a meccsünkre, ugyanakkor sokak szerint teljesen őrült. Sokszor szurkolókat is hoz, csak a cipőjét hagyja otthon" - utalt a papa arra, hogy Davidet néha katonatársai is elkísérik, így biztosítva a hangos szurkolást.