Vágólapra másolva!
Vannak labdarúgók, akiknek egész egyszerűen nincsen szerencséjük. Ezek közé tartozik Florentin Petre is, aki ugyan sokszoros román válogatott, de néhány éve egy betegsége miatt hónapokon keresztül nem léphetett pályára, utána pedig amikor végre felgyógyult, egy baleset következtében kis híján életét veszítette.

A Dinamo Bucuresti középpályása a 2000-es Európa-bajnokságot megelőző selejtezők egyik nagy felfedezettje volt, és mindenki nagy jövőt jósolt neki. Utána azonban hepatitiszt diagnosztizáltak a szervezetében, ami miatt kórházba került, és csak tavaszra épült fel teljesen.

Nagy erőbedobással vetette bele magát a felkészülésbe, de az egyik hét végén pihenőt szavazott meg magának, és a Duna-deltába kirándult pecázni egy kicsit. Az egyik kapásnál azonban túl nagy lendülettel vágott be, és a bot a levegőbe lendülve hozzáért a futballista feje fölött lévő elektromos vezetékhez. A peca azonnal lángra gyulladt, Petre szervezetén keresztül pedig halálos dózisú áram haladt át.

Szerencsére családtagjai azonnal kapcsoltak, és nagy lélekjelenléttel egy fadarabbal kiütötték a játékos kezéből a horgászbotot. A futballista azonban így is rendkívül súlyos áramütést szenvedett, és bár sógora azonnal beszállította a bukaresti kórházba, az sem volt biztos, hogy egyáltalán túléli az esetet.

A Petrét kezelő orvos, Ioan Florescu szerint a focistának hatalmas szerencséje volt, hogy nem halt bele a balesetbe, de sokáig nem lehetett megmondani, hogy pályára léphet-e még valaha. Több mint hat hétig feküdt az intenzív osztályon, hogy kiderüljön, szervezete hogyan reagált a sokkra.

A játékos azonban nem adta fel a küzdelmet. "Vissza fogok térni. Nem tudom, mikor, de biztos vagyok benne, hogy még fogok játszani" - jelentette ki a kórházi ágyon. Így is lett, azóta is a Dinamo Bucuresti labdarúgója.