Vágólapra másolva!
Az UEFA-futsalkupában, a sportág "bajnokok ligájában" ismét házigazda a magyar aranyérmes Gödöllői FK, amely ezúttal a Ferencváros népligeti csarnokában fogadja az elitkör D csoportjának résztvevőit. A kupában még újonc Gödöllői Bikák nagyszerű játékkal jutottak tovább az első körből, s ezúttal már a négy közé kerülésért meccselnek: a magyar együttesnek a spanyol bajnok El Pozo Murcia, a tavalyi elődöntős kazah Kairat Almaty, valamint a fehéroroszok bajnoka, a Dorozsnik Minszk ellen kell helytállnia.

Kis János vezetőedző együttese októberben, a Körcsarnokban nagyszerű teljesítménnyel szerezte meg a továbbjutást érő második helyet az ukrán Sahtar Donyeck mögött az UEFA-futsalkupa hazai rendezésű minitornáján. A remek hangulatú és jól szervezett eseményt követően a Gödöllői FK megkapta a következő selejtezőkör rendezési jogát is. A sorsolás értelmében a mieink a spanyol bajnok El Pozo Murciával, a kazah Kairat Almatyval és a fehérorosz Dorozsnyik Minszkkel találkoznak december elején.

Az első játéknapon, december 4-én, hétfőn a Bikák a kazah csapattal találkoznak 19 órakor (17 órától rendezik a másik két csapat összecsapását). Kedden is hasonló a forgatókönyv, ekkor 19 órától a minszki társulattal mérkőzik meg a magyar bajnok. A szerdai pihenőnapot követően csütörtökön 16 óra 30 perckor rendezik a Minszk-Almaty, majd 18.30-kor a Gödöllő-Murcia összecsapást.

A továbbjutásra - a D jelű négyesből (is) egy csapat jut be a Final Fourba - talán a spanyol El Pozo Murcia a legesélyesebb, hiszen a brazil Duda által vezetett fiúk a világ legerősebb bajnokságában edződnek. A Murcia 1990-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban, kétszeres bajnok (1998, 2006) és háromszoros kupagyőztes (1995, 1998, 2003). A Murcia a legutóbbi spanyol bajnokság fináléjában 5 mérkőzéses, drámai csatában bizonyult jobbnak a Cartagena csapatánál. Az El Pozo keretében négy spanyol, három brazil, egy portugál és egy olasz ("természetesen" honosított brazil) válogatott játékos szerepel. A gárda tehát bombaerős, a jelenlegi spanyol pontvadászatban mindössze két ponttal van lemaradva az első helyezett Boomerang Interviú mögött.

A mezőny másik szuperalakulata, a kazah Kairat Almaty résztvevője volt az UEFA-futsalkupa legutóbbi négyes döntőjének. A kazah csapat háromszoros bajnok (2004, 2005, 2006), valamint kétszeres kupagyőztes. Az idei pontvadászatot 12 forduló után hatalmas fölénnyel, 15 pontos előnnyel és százszázalékos teljesítménnyel vezeti. A kazah aranyérmes keretében hat brazil és számos orosz játékos található, nem csoda, hogy az első körben a szintén bombaerős olasz Arzignano sem tudta legyőzni a Kairatot.

Papíron a leggyengébb ellenfélnek a fehérorosz Dorozsnik Minszk tűnik. A klub 1994-ben alakult, saját hazájában hatszoros bajnok (1999, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006) és négyszeres kupagyőztes (1999, 2004, 2005, 2006). Úgy látszik, az idei bajnokságban nem folytatódik a minszkiek csodás sorozata, hiszen pillanatnyilag csupán hatodikok, 15 ponttal lemaradva az élen álló FC MAPID Minszk mögött. A csapatban csak fehérorosz játékosok szerepelnek, közülük hárman a válogatott tagjai.

Az erőviszonyokról mindent elmond az UEFA friss ranglistája, amelyen a Murcia negyedik, az Almaty nyolcadik, és még a Minszk is befért a top10-be, míg a Gödöllő a 23. helyet foglalja el. A válogatottakkal teletűzdelt Bikák ennek ellenére borítani szeretnék a papírformát, akár már hétfőn, a kazah bajnok elleni találkozón.

Forrás: [origo]

Közönségcsalogató játékkal rukkolna elő a magyar aranyérmes

A csoportból egy gárda jut tovább az áprilisi Final Fourba, tehát az UEFA-futsalkupa döntőjébe. A Ferencváros népligeti csarnokába a belépés minden nap egységesen 500 forintba kerül, amiért mindkét találkozó megtekinthető. Jegyek a helyszínen kaphatók.

A Gödöllői Futsal Klub játékoskerete: Tóth Gyula, Komáromi János, Horváth András, Szente Tamás, Baranyai Pál, Tóth Szabolcs, Lódi Tamás, Gyurcsányi Zsolt, Berkes László, Takó Csaba, Vígh Ferenc, Sivák Péter, Camin Róbert, Sándor László, Madarász János. Edző: Kis János.

A magyar klub eredményei:
NB II-es, NB I-es magyar bajnok (2004/2005, 2005/2006)
Magyar Kupa-győztes (2005/2006)
Szuperkupa-győztes (2005/2006)
Európa legjobb 16 bajnokcsapatának tagja (2006/2007).

A kupa 16 csapatos elitkörének a pontos programja a következőképpen alakul.

Első játéknap:
2006. december 4., hétfő
El Pozo Murcia (spanyol) - Dorozsnik Minszk (fehérorosz) 17 ó
Gödöllő - Kairat Almaty (kazah) 19 ó

Második játéknap:
2006. december 5., kedd
Kairat Almaty - El Pozo Murcia 17 ó
Gödöllő - Dorozsnik Minszk 19 ó

Harmadik játéknap:
2006. december 7., csütörtök
Dorozsnik Minszk - Kairat Almaty 16.30
El Pozo Murcia - Gödöllő 18.30

A Gödöllő mérkőzéseit élőben közvetíti a Sport Klub televízió.

[origo] / mlsz.hu