Vágólapra másolva!
A topligák közül kettőben rendeznek nagy rangadót a hétvégén, a Serie A-ban a bukdácsoló Milan a jó formában lévő Romát fogadja, míg Angliában az Arsenal-Liverpool párosítás ígérkezik a legizgalmasabbnak. A spanyoloknál a harmadik Zaragoza látogat a második helyen tanyázó Barcelonához, Németországban pedig honfitársainkra érdemes figyelni, Huszti Szabolcs a Hannoverrel a Stuttgart, Szabics Imre a Mainz színeiben a Schalke ellen készül.

Az AS Roma vendégeskedik szombaton a csupán 16. helyen álló AC Milannál az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A 11. fordulójában. A szezont nyolcpontos büntetéssel kezdő milánóiak bukdácsolásuknak köszönhetően 17 pontosra növelték a városi rivális, listavezető Internazionaléval szembeni hátrányukat, így nagy szükségük van most a három pontra.

A sikerhez azonban egy jó formában lévő, a bajnoki címre is pályázó Romát kellene legyőznie Carlo Ancelotti csapatának. A feladat azért tűnik különösen nehéznek, mert a hazaiaknak elsősorban támadásaik hatékonyságával van problémájuk idén - az eddigi tíz bajnoki meccsen csupán tíz gólt szereztek -, a fővárosiak védelme ugyanakkor csupán hétszer kapitulált, ami - az Udinesével holtversenyben - a legkevesebb a Serie A mezőnyében.

A sajtó által támadott, de posztján megerősítette tréner gondjait csak tetézi, hogy világbajnok középpályása, Gennaro Gattuso, valamint védője, Giuseppe Favalli a héten kidőlt, előreláthatólag január közepéig. Az éllovas Internazionaléra és a vele azonos ponttal álló Palermóra látszólag könnyű feladat vár: előbbi a 15. Parmához látogat, utóbbi pedig a 14. Torinót fogadja.