Vágólapra másolva!
Gera Zoltán kedden újabb edzőtől búcsúzik a Crystal Palace elleni mérkőzésen, ahol az eddig megbízott vezetőedző, Nigel Pearson utoljára ül majd a kispadon.

Pearson a londoni fellépéssel a klubtól is búcsúzik, miután megállapodott Jeremy Peace elnökkel, hogy a jövőben nem vállal munkát a Championshipben szereplő gárdánál. Pearson két évvel ezelőtt került a WBA-hoz Bryan Robsonnal együtt, és főnöke kirúgása után ideiglenesen rábízták a csapatot. Pearson élt a kínálkozó lehetőséggel, és remek sorozatot produkált Geráékkal, hiszen négy meccsen veretlen tudott maradni, és legutóbb idegenben nyert a WBA 5-1-re.

Ez a győzelem sem győzte meg azonban a West Brom vezetőit, akik Tony Mowbrayt szerződtették, és megváltak Pearsontól. A WBA elnöke elbocsátó nyilatkozatában meleg hangon emlékezett meg Pearsonról, akinek sok sikert kívánt a jövőben. Gera Zoltán szerint Pearsonnak nem nagyon kell búslakodnia, mert valószínűleg hamar talál magának új munkát.

"Nigel remek munkát végzett Robson másodedzőjeként is, de ebben az átmeneti időszakban is pazarul dolgozott. Kicserélt egy-két játékost, és egy támadó szellemű csapattal jó eredményeket is ért el. Mindenki élvezte a legutóbbi meccseket, jól mentünk, mi domináltunk, és ennek meg is volt az eredménye. Biztos vagyok benne, hogy Nigel rövidesen vezetőedző lesz valamelyik Championshipben szereplő csapatnál, ahol majd bizonyíthat. Sok sikert kívánok neki, ugyanakkor örömmel várom, hogy minél jobban megismerhessem Tony Mowbrayt, aki bemutatkozáskor elmondta, hogy kizárólag a támadó futball érdekli. Ez nagyon biztatóan hangzott."