Vágólapra másolva!
Nem mindennapi csata következik kedden az angol másodosztályban: Crystal Palace-West Bromwich Albion mérkőzésre kerül sor, amelynek során két magyar játékos néz majd farkasszemet egymással Londonban. A Palace kapuját Király Gábor védi, és Gera Zoltán rohamozza majd. A magyar érdekeltségű rangadó előtt Gera Zoltán abban reménykedik, hogy sikerül gólt szereznie Királyék ellen.

"Természetesen szóba került köztünk Gabival ez a meccs a napokban, és mondtam neki, hogy piszkálok majd neki egyet, de erre csak kinevetett. Mondtam, ne nevessen, hanem kalkulálja be, hogy 0-1-ről indul a meccs."

- Ennyire magabiztos?
- Nem, ez csak a szokásos, kötelező zrikálódás. Egyébként természetesen szurkolok annak, hogy Gabi jól védjen, de remélem, hogy a legtöbb, amit elmondhat majd a meccs után az lesz, hogy nem rajta múlt a vereségük. Azaz szeretném, ha jól menne neki a védés, lenne több bravúrja is, de azért ezúttal kivételesen nem leszek szomorú, ha gólt kap.

- Korábban hányszor játszottak egymás ellen?
- Kétszer a Premier League-ben, de akkor nem sikerült gólt rúgnom neki.

- A meccs előtt ilyenkor a játékoskijáróban beszélgetnek egymással?
- Nem nagyon, legfeljebb köszönünk. Ilyenkor már mindketten a meccsel vagyunk elfoglalva, koncentrálunk a dolgunkra, nem nagyon foglalkozunk csevegéssel.

- És meccs után?
- Akkor már a pályán elkezdjük megvitatni a dolgokat, és az öltözőfolyosón is szoktunk beszélgetni még hosszú percekig, amíg el nem indul a busz valamelyikünkkel.

- Van valami speciális emléke a Király elleni meccsekről?
- Leginkább az, hogy legutóbb mezt cseréltünk, és akkor vettem észre, hogy milyen nagyméretű. Kétszer is belefértem volna a kapusmezébe.

- A társai kérdezgetik ilyenkor a meccs előtt Király gyengéiről?
- Nem, erről nem kérdeznek, de azért szóba szokott kerülni Gabi, mert a nadrágja mindenkinek szemet szúr. Kérdezik mindig, hogy miért ilyen gatyában véd? Erre nehéz jót válaszolni, így annál szoktam maradni, hogy mint minden kapusnak, így Gabinak is vannak furcsa dolgai.