Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) független szakértőt bízott meg a szigetországi vesztegetési botrány kivizsgálásával, aki a The Guardian című lap értesülése szerint további terhelő bizonyítékokat talált a Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers ellen.

John Stevens, a Scotland Yard korábbi főnyomozója január óta vizsgálja a 2004-től napjainkig a játékosokkal kötött szerződések körüli visszásságokat. Eredményeiről október 2-án ad részletes jelentést az FA-nek, addig erről nem kívánt nyilatkozni, de brit sajtóforrások szerint további terhelő bizonyítékok kerültek elő a Bolton Wanderers szakvezetője, Sam Allardyce ellen.

"Nem követtem el semmi törvénytelenséget, azok, akik tegnap a BBC-ben engem vádoltak, ma írásban nyilatkoztak az ügyvédeimnek arról, hogy valótlanságot állítottak rólam" - mondta a szakember.

A csatornának három ügynök is azt állította, hogy Allardyce csúszópénzt fogadott el futballisták szerződtetésénél, az izraeli válogatott Tal Ben Haim a BBC szerint 75 ezer fonthoz juttatta trénert, aki állítólag fia segítségével jutott a pénzhez. Craig Allerdyce ügynöksége is futballisták adásvételével foglalkozik, de a Boltonnal kapcsolatos ügyletekben nem vehet részt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is fokozott figyelmet fordít az Angliából érkező hírekre. "Amíg nem kerülnek elő cáfolhatatlan bizonyítékok, addig senkit sem szabad elítélni" - mondta Markus Siegler FIFA-szóvivő. "Az eljárást a szigetországi szövetség folytatja le, de az előfordulhat, hogy időnként egyeztet a FIFA-val. Komolyabb beavatkozásra részünkről valószínűleg nem lesz szükség, Angliában minden feltétel adott egy ilyen ügy gyors és megnyugtató rendezéséhez."