Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albionnál mintha kicsit vaktában rúgták volna ki Bryan Robsont, legalábbis erre utal, hogy a klubvezetésnek egyelőre fogalma sincs a leendő menedzser kilétéről.

Az első számú jelöltnek kikiáltott Alan Curbishley azonnal jelezte, hogy nem kíván a birminghami klubhoz szerződni, azóta pedig nem merült fel egyetlen komolyan vehető jelölt neve sem. A WBA vezetése most a klub weboldalán jelezte is, hogy időt kér, mivel szeretnének minden szempontból megfelelő jelöltet találni. Egyelőre biztosnak tűnik, hogy a Luton Town elleni hétvégi bajnoki továbbra is Bryan Robson egykori segítője, Nigel Pearson látja majd el a menedzseri teendőket. Pearson a keddi Ligakupa mérkőzésen győzelemmel debütált a Cheltenham ellen.

Az angol lapok azt valószínűsítik, hogy az új tréner október 14-én a Leeds United ellen mutatkozhat majd be idegenben, és október 21-én vezetheti először hazai pályán a WBA-t, éppen az ősi rangadón, a Wolwerhampton ellenében.

Sokak szerint Curbishley kiesésével Nigel Pearsonnak kellene folytatnia a munkát, mellette szól, hogy ismeri a játékosokat, jó szakembernek tartják, de akadnak ellenérvek is. Az egyik, hogy korábban még nem dolgozott menedzserként, a másik, hogy kiváló viszonyt ápol Bryan Robsonnal, így számára is kínos lenne, ha hosszú távra vállalkozna a kirúgott Robson pótlására. Pearsont a nyári holtszezonban szerette volna szerződtetni az Ipswich Town is menedzsernek, de ő akkor úgy döntött, hogy inkább dolgozik Bryan Robson mellett másodhegedűsként.

Pearson habitusa egyébként nagyban különbözik a mindig fegyelmezett Robsonétól, sokkal indulatosabb, hevesebb vérmérsékletű, ennek köszönhetően a közelmúltban az FA egy mérkőzésre eltiltotta a kispadtól.