Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában az egyik legnagyobb városi derbire, azaz az Everton-Liverpool találkozóra kerül sor.  Spanyolországban a második fordulóval folytatódik a pontvadászat, amelynek legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása az Atlético Madrid-Valencia rangadó.

"Fantasztikusan jól kezdtük az idényt, bízom a sikeres folytatásban" - nyilatkozta a 204. liverpooli derbi előtt Tim Cahill, az Everton ausztrál középpályása. Az elmúlt idényben a párosítás mindkét felvonását Rafa Benitez tanítványai nyerték, ráadásul a Goodison Parkban Steven Gerrard korai kiállítása ellenére 3-1-re diadalmaskodtak a Vörösök.

A címvédő Chelsea legközelebbi szomszédját, a Charlton Athleticet fogadja: a Kékeknél a hosszú huzavona után megszerzett Ashley Cole bemutatkozhat. Az elmúlt szezonban Bajnokok Ligája-döntős Arsenal a Middlesbrough ellen próbálja meg megszerezni első Premier League-győzelmét, míg a három forduló után százszázalékos Manchester United a Tottenham Hotspurt fogadja.

A Priskin Tamást foglalkoztató Watford a Bolton Wanderershez látogat, míg Máté Péter hétfő este debütálhat a Reading színeiben, mégpedig a Manchester City otthonában.

Spanyolországban a nyári átigazolási szezonban rendkívül megerősödött - ráadásul az utolsó órákban még José Antonio Reyest is megszerző - Real Madrid a Levante otthonába látogat. Fabio Capello együttese a nyitófordulóban csak gólnélküli döntetlent ért el a Villarreal ellen, így a szurkolók csak a győzelmet fogadnák el a kiscsapat ellen.

A forduló rangadója az Atlético Madrid-Valencia találkozó, hiszen két olyan gárda mérkőzik a Vicente Calderón Stadionban, akik a nyári átigazolási szezonban összesen több mint 100 millió eurót költöttek. A címvédő FC Barcelona az Osasunát fogadja, míg az első fordulóban a legnagyobb, 4-0-s diadalt arató Sevilla a Real Sociedad otthonába látogat.