Vágólapra másolva!
Lapértesülések szerint, illetve a helyi szövetség bejelentése alapján keddre várható a fellebbviteli bíróság döntése az olasz labdarúgó bundabotrányban.

Az ítéleteknek addig mindenképpen meg kell születniük, mert a sportág európai szövetségéhez (UEFA) ekkor kell eljuttatni a kontinentális kupasorozatokkal kapcsolatos nevezéseket.

A július 14-i elsőfokú ítélet szerint a Juventust megfosztották az utóbbi két bajnoki címétől és száműzték a másodosztályba, ahol a következő idényt 30 pont levonással kell kezdenie.

A Fiorentina 12, a Lazio 7 pont mínusszal indul a Serie B-ben. A Milantól 44 pontot levontak a 2005/06-os évadbeli teljesítményéből, ám így is maradhat az élvonalban, viszont nem vehet részt a Bajnokok Ligája 2006/07-es kiírásában. A milánóiak 15 pont levonással kezdik a következő szezont.

Az érintett klubok fellebbeztek a határozat ellen és büntetésük enyhítésében reménykednek. Az olasz szövetség (FIGC) által kezdeményezett perben 26 klubvezetőt, játékvezetőt és asszisztenst vádoltak meg a mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt

Az AC Milan vezetői még nem tettek le arról, hogy a fellebbviteli sportbíróság számukra kedvező döntést hoz, és a klub elindulhat a Bajnokok Ligájában.

A Juventus azt szeretné elérni, hogy ha a másodosztályban kell szerepelnie, akkor pontlevonás nélkül vághasson neki a bajnokságnak. Több olasz lap is arról írt, hogy a botrány következtében a tulajdonos FIAT eladja az egyesületet, ám ezt az értesülést az autógyár közleményben cáfolta.

A Fiorentina és a Lazio ügyvédei kijelentették: kizárólag akkor fogadják el a sportbíróság másodfokú határozatát, ha a két gárda visszakerül az élvonalba.

Mind a négy klub jogi képviselői egyetértettek abban, hogy számukra kedvezőtlen ítélet esetén polgári bírósághoz fordulnak. Ha ez bekövetkezik, akkor olasz források szerint szeptember előtt semmiképpen sem kezdődik el a bajnokság.

A botrány kiterjedt az olasz szövetség (FIGC) munkatársaira is. Az ügyészség bejelentette: nyolc FIGC-alkalmazott ellen indult vizsgálat csalás vádjával.