Vágólapra másolva!

Labda a léghajó kosarában

Egy futballcsapatban sohasem jó ómen ellentmondani az edzőnek, mert ilyen esetben könnyen a tartalékok között találja magát az ember. Néhány éve a belga amatőrbajnokságban szereplő Veerle Sport FC egyik futballistájának, bizonyos Tom Janssensnek azonban valószínűleg csak előnye származhatott abból, hogy bebizonyította: a trénernek nincsen mindig igaza.

A 18 esztendős kapus az egyik edzésen egy léghajót pillantott meg az égen, amiről azonnal értesítette is a mesterét, mire a szakember kissé kötekedve kijelentette: véleménye szerint az ifjú portás nem tud akkorát rúgni a labdába, hogy az elérjen a ballonig. És itt most adjuk át a szót a főszereplőnek, Tomnak.

"Anélkül, hogy válaszoltam volna a mesternek, felkaptam a bőrt, és hatalmasat rúgtam bele. A laszti egyenesen a léghajó irányába ment, egyre feljebb emelkedett, és pontosan a jármű kosarában kötött ki, úgy, hogy a benne ülő két hölgy alig tudott elugrani előle. Szerencsére egyáltalán nem haragudtak meg a dolog miatt, és visszadobták a játékszert."

A csapattársak na és persze a tréner ezt követően nem győzött gratulálni Janssensnek, hiszen mindannyian azt gondolták, hogy lehetetlen feladatra vállalkozott.