Vágólapra másolva!

Az edző illata

A labdarúgóklubok értelemszerűen igyekeznek anyagi hasznot húzni játékosaik népszerűségéből, nem csoda, hogy majd minden komolyabb egyesületnek van ajándékboltja, amiben minden elképzelhető ereklye kapható a különböző ruhadaraboktól kezdve a dísztárgyakon keresztül egészen a toalettpapírig.

Az AS Roma vezetősége azonban néhány éve még a sok mindenhez hozzászokott rajongókat is meg tudta lepni az egyik legújabb termékével. Amikor a Farkasok meghosszabbították az akkori szakvezető, Fabio Capello szerződését, a kontraktusba azt is belevették, hogy ők rendelkeznek a szakemberrel kapcsolatos ajándéktárgyak eladási jogával is.

Capellót talán nem is nagyon érdekelte a dolog, hiszen minden bizonnyal úgy gondolta, hogy a drukkerek szívesebben vásárolnak egy Batistuta-mezt vagy egy Totti-posztert, mint egy őt ábrázoló ereklyét, de a klub marketingosztályán más volt a vélemény. A fővárosiak ugyanis hamarosan piacra dobták a Don Fabio fantázianevű borotválkozás utáni arcszeszt, amelyet a hivatalos sajtóközlemény szerint az elegáns világlátottság és durva férfiasság inspirált, ami Capellóra is jellemző.