Vágólapra másolva!
A német és az angol labdarúgás évtizedek óta vetélkedik egymással, és a brit bulvársajtó erre mindig igyekszik még egy lapáttal rátenni. Emlékezetes, hogy az 1996-os, angliai Európa-bajnokság elődöntője előtt az egyik pletykalap a második világháborút idéző címlappal jelent meg, lett is belőle nagy felháborodás. Noha hasonlóra a 2001-es, müncheni vb-selejtező előtt nem volt példa, az egyik bulvárlap akkor is tett róla, hogy ne csak a labdarúgásról szóljanak a mérkőzéssel kapcsolatos jelentések.

A The Sun először is kiderítette, hogy az angol szövetség egy olyan müncheni hotelben foglalt szállást, amely közvetlenül a város legnagyobb sörözője, a háromezer fő befogadására alkalmas Hofbrauhaus mellett van, ahol természetesen egész éjjel szól a zene, így David Beckhamékre kevés pihenő vár.

Márpedig az nem lehet, hogy a germánok ilyen előnyhöz jussanak - gondolták a The Sun szerkesztői, és merész lépésre szánták el magukat. Meghirdették "A rezesbanda visszavág" fedőnevű akciót, amelynek keretében kibéreltek pár fúvós hangszert, majd Münchenbe repítették őket, hogy a németek szállása előtt csapjanak egy kis hangzavart.

Ez meg is történt, a mérkőzés előtti nap hajnalán meg is jelent egy nyitott tetejű autóbusz az ominózus szálloda előtt, amelyben három modell hölgy (természetesen nem szupermodellekről van szó, hanem olyan hölgyeményekről, akik az angol bulvárlapok harmadik oldalán fedetlen keblekkel szoktak megjelenni) veszettül fújta a tubákat, dudákat és trombitákat, ahogyan csak tekintélyes tüdejükből kifért.

Az akció csak pár percig tartott, mert a szálloda személyzete természetesen azonnal kihívta a rendőrséget, akik csendháborítás címén azonnal bevitték az őrszobára a busz teljes személyzetét (két sofőrt, a három hölgyet, valamint négy újságírót), ám hamarosan mindannyian szabadok voltak, lévén kifizették az ilyenkor szokásos bírságot.

A The Sun természetesen címlapon számolt be az eseményről, amelyről az egyik főszereplő, bizonyos Maria így nyilatkozott: "Fantasztikus ötlet volt, olyan hangzavart csaptunk, amihez képest egy kakaskukorékolás csupán halk suttogásnak tűnt. Én legalábbis mindent beleadtam, hogy a fiúknak jobb legyen." Ebben persze senki sem kételkedett...

Egy másik bulvárlap, a The Mirror idáig azért nem merészkedett, de azért ők is igyekeztek csipkelődni egy kicsit az ősi riválissal. Újságírói a Nationalelf akkori szövetségi kapitányát, Rudi Völlert, még pontosabban a frizuráját pécézték ki. A lap kiosztotta A labdarúgás legszörnyűbb hajkoronái-díjat, amelyet természetesen Völler nyert meg.

A tizes listán egyébként szerepelt még Carlos Valderrama, Alexi Lalas és David Seaman is. Az "egészpályás" letámadás az Olympia-stadionban is remekül működött, hiszen a találkozón Michael Owen mesterhármasának is köszönhetően az angolok 5-1-re legyőzték a német válogatottat...