Vágólapra másolva!
A sportrendezvényeket biztonsági szempontból osztályozó szakértői bizottság szerdán nem kiemelt kockázatúnak minősítette vissza a korábban annak besorolt élvonalbeli bajnoki mérkőzéseket, így a hátralévő fordulókban nem lesz több zárt kapus meccs. Ez a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) közleményéből derül ki.

A megvizsgált és visszaminősített találkozók a következők:
Budapest Honvéd - FC Fehérvár (a 18. fordulóból elmaradt mérkőzés, új időpont: április 19.)
MTK Budapest - Budapest Honvéd (április 7.)
Vasas - DVSC-AVE Ásványvíz (április 8.)
Budapest Honvéd - Diósgyőri VTK (április 29.)
REAC - Ferencváros (május 6.)
Vasas - Budapest Honvéd (május 6.)
Budapest Honvéd - DVSC-AVE Ásványvíz (május 27.)
MTK Budapest - Diósgyőri VTK (május 27.).

Ezek a mérkőzések eredetileg kiemelt kockázatú sportesemények voltak, ám a stadionok állapota miatt azokat ilyen minőségben a rendőrség nem engedte volna nézők előtt megrendezni.

Az MLL tájékoztatása szerint a bizottság megvizsgálta az időközben felmerült új szempontokat, így a jegyértékesítési adatok alapján várható kisebb nézőszám, az előreláthatóan kis létszámú vendégszurkolói csoportok, valamint a szurkolótáborok közötti javuló viszony következtében úgy határozott, a meccsek nem igényelnek a rendőrség által történő közfeladati biztosítást.

A 18. fordulóban az MTK Budapest - DVSC-AVE Ásványvíz mérkőzést zárt kapuk mögött kellett megrendezni, mert a szezon előtt kiemelt kockázatú besorolást kapott és a Hidegkuti-stadion nem felelt meg az ilyen esetekre vonatkozó szigorúbb biztonsági előírásoknak. Ugyanebben a fordulóban, hasonló okokból a Budapest Honvéd-FC Fehérvár találkozót is a nézők kizárásával kellett volna lejátszani, az összecsapás azonban a pálya talajának rendkívül rossz állapota miatt elmaradt.