Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön egy párharctól eltekintve a nyolcaddöntő visszavágóit rendezik a labdarúgó UEFA-kupában. A Steaua Bucuresti-Villarreal találkozó a múlt héten a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, így az első felvonásra szerdán kerül sor a román fővárosban.

Érdekesség, hogy az első összecsapások során egyetlen hazai együttes sem harcolt ki előnyt, sőt négy alkalommal vendégsiker született. Így várhatóan most inkább a vendéglátók örülhetnek, főleg a 3-1-es előnnyel rendelkező AZ Alkmaar és Newcastle United várhatja nyugodtan az újabb megméretést.

A Newcastle United nem is akármilyen összecsapáson tudott nyerni Athénban, az Olimpiakosz ugyanis már az első félidőben két fővel megfogyatkozott, nem véletlen, hogy a görögök a játékvezetőt okolták a zakóért.

A szerdai találkozón így sokszorosan nehéz lesz Dusan Bajevic tanítványainak a dolga, hiszen a hátrány mellett a szakvezetés nem számíthat az eltiltott Grigoriosz Georgatosz, valamint Atanasziosz Kosztulasz mellett a bokasérülés miatt hiányzó Rivaldóra sem. A főpróba sem sikerült fényesen: a hét végi, zárt kapus összecsapáson ugyanis 1-1-re végzett csak az AEK Athénnal szemben.

A hazai együttesben Titus Bramble hat hétre kidőlt, így Graeme Souness feje főhet, kit állítson a védelembe, hiszen korábban már Celestine Babayaro, Andy O'Brien, Robbie Elliott és Steven Taylor is megsérült. Kérdéses még Patrick Kluivert szereplése is.

Hihetetlen magabiztosan utazott el Zaragozába az Austria Wien együttese, amely ugyan otthon mindössze 1-1-et ért el a spanyolokkal szemben, ám a hazai Bundesligában immáron 15 mérkőzés óta veretlen csapat esélyesnek érzi magát a visszavágón is.

Az osztrákoknál Stepán Vachousek eltiltás, Vladimír Janocko pedig térdsérülése miatt hiányzik, ugyanezen a gond miatt marad ki a keretből a spanyolok centerhalfja, César Jiménez is.

A hazai bajnokságban botladozó olasz Parma a Sevilla ellen juthat tovább, amennyiben előnyt tud kovácsolni az egy héttel korábbi, idegenbeli 0-0-ból. Pietro Carmignani vezetőedző nem számíthat az Atalanta elleni bajnokin megsérülő Stefano Bettarini és Marco Marchionni szereplésére, a Sevillában (amely január óta mindössze egyszer tudott nyerni idegenben), David Castedo húzódás, Javi Navarro pedig harmadik sárga lapja miatt nem léphet pályára.

a nyolcaddöntő programja
szerda
visszavágók
AZ Alkmaar (holland) - Sahtar Doneck (ukrán) 20.30 (1. mérkőzés: 3-1)
Newcastle United (angol) - Olimpiakosz Pireusz (görög) 20.45 (3-1)

1. mérkőzés
Steaua Bucuresti (román) - Villarreal (spanyol) 19.00

csütörtök
visszavágók
CSZKA Moszkva (orosz) - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 18.30 (1-1)
Real Zaragoza (spanyol) - Austria Wien (osztrák) 20.45 (1-1)
AJ Auxerre (francia) - Lille (francia) 20.45 (1-0)
Sporting Lisboa (portugál) - Middlesbrough (angol) 20.45 (3-2)
AC Parma (olasz) - Sevilla (spanyol) 20.45 (0-0).

[origo]/(MTI)