Vágólapra másolva!
Németországban a Hansa Rostock labdarúgócsapata pert nyert három szurkoló ellen, akik az együttes hazai mérkőzésén befutottak a játéktérre.

A jelenleg másodosztályú rostockiak 2003. október 25-én - az élvonalban - a Hertha BSC-től szenvedtek hazai pályán 1-0-s vereséget. A meccset egyszer rövid időre félbe kellett szakítani, amikor a drukkerek befutottak a pályára. A német szövetség rendezési hiányosságok miatt 25 ezer eurós büntetést szabott ki a Rostockra.

A klub vezetői szerződésszegés miatt indítottak kártérítési pert a rendbontók ellen. A rostockiak beadványukban arra hivatkoztak, hogy a belépő hátuljára ráírták: a jegy tulajdonosa kötelezi magát arra, hogy a mérkőzések zavartalan lebonyolítását viselkedésével nem gátolja meg.

A bíróság első fokon a Hansa Rostocknak adott igazat, és a három szurkolót kötelezte a klubnak okozott kár megtérítésére. A drukkerek jogi képviselői fellebbeztek a határozat ellen.

Ha másodfokon is a rostockiak nyernek, akkor német jogászok szerint a jövőben a klubok minden rendbontót beperelhetnek, aki bármilyen módon megzavarja a találkozók lebonyolítását. A büntetéseket nem a csapatoknak, hanem a rendbontóknak kell majd kifizetniük.