Vágólapra másolva!
Nem mindennapi módon, a szurkolók bevonásával szidta le vesztes futballcsapatát a szebb napokat látott Nottingham Forest vezetőedzője.

Az egykor BEK- és Szuperkupa-győztes angol bajnok gárda - amely jelenleg a harmadosztály 11. helyén szerénykedik - a hétvégén 3-0-ra kikapott a Yeovil Town otthonában, és Gary Megson az összecsapás után behívott néhány felháborodott szurkolót öltözőbe.

"A szünetben odaszóltam neki, hogy nem ezért utaztunk órákat, mire ő azt válaszolta, hogy éppen ezt mondta a játékosoknak, és hogy a meccs után személyesen is beolvashatunk nekik" - mesélte a küldöttség egyik tagja. A rögtönzött ankét részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Svédországban másképp járt el a a bajnok Djurgardentől elszenvedett 8-1-es vereség után az Elfsborg labdarúgócsapata. A svéd élvonal vasárnapi zárófordulójában a fővárosi klub kiütötte riválisát, amely ezt követően közleményben kért bocsánatot szimpatizánsaitól és szponzoraitól.

Az a csaknem kétszáz Elfsborg-drukker, aki elutazott a Djurgarden elleni mérkőzésre, visszakapja a belépő árát és az utazásra befizetett összeget. "Nagyon szégyelljük magunkat!" - írták a borasi klub játékosai közleményükben. A 14 csapatos első osztályban a Djurgarden végzett az élen - az utóbbi négy évben immár harmadik alkalommal -, míg az Elfsborg a hetedik helyen zárt.

Romániában viszont a szurkolókkal adódtak gondok. A román főváros két jeles futballcsapata, a Steaua és a Rapid Bucuresti következő két hazai bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött köteles megrendezni, emellett 2600-2600 eurónak (660 ezer forint) megfelelő összegű bírságot kifizetni, mert az egymás elleni vasárnapi találkozó a két szurkolótábor viselkedése miatt negyedórára félbeszakadt.

A Rapid otthonában játszott és 0-0-ra végződött összecsapás 31. percében kiállították a vendégektől Banel Nicolotát. Ezt követően a drukkerek nem bírtak magukkal, egymást hergelve feltépett műanyag székeket, valamint pénzérméket, mobiltelefonokat, köveket és öngyújtókat dobáltak folyamatosan a pályára. Emiatt aztán összesen negyedórát állt a játék, és a játékvezető végül hosszabbított. A döntetlennel a Steaua lecsúszott az élről, a Dinamo ugyanis megelőzte, míg a Rapid a hetedik helyen áll tíz forduló után.