Vágólapra másolva!

Hamburgi focisuli a 'Lautern ellen

A Hamburg Rafael Van der Vaart vezérletével 3-0-ra győzött a Kaiserslautern otthonában a Bundesliga nyolcadik fordulójában, és ezzel tovább üldözi a listavezető Bayern Münchent. A holland középpályás két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata sikeréből. A másik mérkőzésen a Dortmund és a Stuttgart gól nélküli döntetlenre végzett.

A 36. percben szerezte meg a vezetést a Hamburg a Fritz Walter-stadionban, Barbarez készítette le a labdát Van der Vaartnak, aki jobbal, a védő lába között lőtt a jobb sarokba 19 méterről.

A szünet után az előkészítésben jeleskedett a holland klasszis, Barbarezt indította mesés labdával, a bosnyák pedig ballal elpasszolt a kifutó Macho mellett. A hazaiaknak nagyon nem ment, Blank meg is unta ezt, és inkább az öltözőbe vonult, miután begyűjtötte második sárgáját.

A végén ismét Van der Vaart dobott egyet a vendégdrukkerek amúgy is emelkedett hangulatán, és 18 méterről ágyúzott a léc alá, ezzel a HSV továbbra is ott liheg a Bayern nyomában. A másik vasárnapi mérkőzésen nem esett gól, a Dortmund és a Stuttgart is kénytelen volt megelégedni az egy ponttal.

Bundesliga, 8. forduló:
Kaiserslautern - Hamburg 0-3 (0-1)
gól: Van der Vaart (36., 82.), Barbarez (50.)
kiállítva: Blank (Kaiserslautern, 65.)

Dortmund - Stuttgart 0-0
kiállítva: Tomasson (80., Stuttgart)