Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége 300 ezer forintra büntette Tóth Norbertet, akit a Vasas ellen 4-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen kiállítottak.

A 29 éves középpályás - aki kétszer is eredményes volt az összecsapáson - előbb a 34. percben kapott sárga lapot, amikor büntetőből szerzett gólja után levette a mezét, majd a 66. percben egy ártalmatlan szituációban szabálytalankodott, szintén sárgát érően.

Kovács Péter klubtulajdonos közölte: a jövőben egyetlen játékos sem válhat meg meccs közben ruházatától, mivel egyrészt a bírók ezt büntetik, másrészt a szponzorok miatt, hiszen a televíziós közvetítések során egy gólnak van a legnagyobb reklámértéke.

"Felelőtlen voltam, elismerem. Jogosnak tartom és elfogadom a büntetést, hiszen saját magamnak köszönhetem, ráadásul a csapatot sújtottam ezzel. Az biztos, hogy soha többet nem veszem le a mezt gólöröm közben" - nyilatkozta a lila-fehér gárda csapatkapitánya a klub honlapjának.

Az Újpestnél négy héten belül ez a harmadik eset, hogy a klub fegyelmezi a játékosokat: a Kaposvár utáni mérkőzést (1-1) követően a labdarúgók fizetett újsághirdetésben kértek bocsánatot, majd Kovács Zoltánt és Polonkai Attilát a juniorok közé száműzték.