Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) első embere megváltoztatta korábbi elképzelését, így második ciklusa után alighanem harmadszor is jelölteti magát az elnöki posztra.

"Ha 2006-ban jó egészségnek örvendek, harmadszor is kész vagyok vállalni a megtisztelő feladatot, mivel elnökségem első időszakában komolyan gátolva voltam elképzeléseim megvalósításában" - mondta a svájci sportdiplomata a France Footballnak adott nyilatkozatában.

Blatter első, majd második megválasztásakor is még azt mondta, hogy legfeljebb két ciklus erejéig hajlandó betölteni a posztot. A 69 éves vezető most arról is beszélt a francia szaklapnak, hogy egyszerűsítené a lesszabályt. "Elképzeléseim szerint csak a labdát megkapó játékosra vonatkozna a lesszabály, azaz a partjelzőnek a jövőben nem kellene mérlegelnie, hogy tétlen les volt-e vagy sem" - jelentette ki Blatter.

A FIFA első számú irányítója hozzátette: azt továbbra is ellenzi, hogy vitás helyzetekben videobíró segítségéhez nyúljanak, viszont egy technikai újítást már ez év elején kipróbálnak. Az angol Ligakupa Cardiffban, február 27-én sorra kerülő döntőjében olyan labdával futballoznak majd, amelybe egy csipet ültetnek, s az jelzi, hogy a játékszer áthaladt-e teljes terjedelmével a gólvonalon.

"Ez olyan lesz, mint amikor teniszben a vonalbíró helyett sípolás jelzi, hogy a labda, ha csak pár milliméterrel is, de kint volt" - mondta Blatter.