Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint volt már jobb idénye, mégis derűsen tekint a jövőbe Dárdai Pál. A Hertha BSC Szekszárdon Borlovaggá ütött magyar válogatott középpályása elmondta, hogy tavasszal ismét stabilizálni szeretné helyét a berlinieknél.

- Összességében milyen érzésekkel tekint vissza az esztendőre?
- Volt már jobb évem is, ezt kár lenne tagadni, s ez igaz a tavaszi és az őszi idényre egyaránt. Tavasszal szerencsére sikerült kiharcolnunk a bennmaradást, amiért alaposan meg kellett küzdenünk, a végére rendesen el is fáradtunk. Ősszel tizenegy mérkőzésen kaptam lehetőséget, ebből hatszor a kezdőcsapatban, ami a korábbi fellépéseimhez képest nem túl magas szám. Elkeseredve azonban nem vagyok, az nem jellemző rám, ráadásul a Herthában, valamint a válogatottban is rengeteg nagy feladat vár rám.

- Milyen eséllyel pályázik a csapatba kerülésre Berlinben?
- Hiszek magamban, hiszen mint korábban, úgy most is keményen edzek majd, és megküzdök a helyemért a csapatban. Aztán, hogy ez mire lesz elég, a jövő zenéje. Nyáron hároméves szerződést írtam alá a klubbal, ám ha tavasszal sem sikerül stabilizálni a helyem, nyolc év után váltok, noha a családdal együtt megszerettük Berlint, s még mindig jól érezzük magunkat a fővárosban.

- A válogatottban viszont a jelek szerint sikerült visszaszereznie a pozícióját.
- Aminek nagyon örülök, a thaiföldi túra előtti két válogatott meccsen újra meghívott a kapitány, és az óta is beszéltem Lothar Matthäusszal, aki jelezte, továbbra is számít rám. Persze tudom, hogy ehhez jó teljesítményt kell nyújtanom, no meg rendszeresen játszani a klubcsapatomban.

- A vb-selejtezőkön mennyi esélyt lát még a csoportból való továbbjutásra?
- Az utolsó leheletünkig kötelező harcolnunk a sikerért, s amíg van remény, meg is tesszük. Úgy érzem, a Bulgária elleni tavaszi hazai selejtező létfontosságú számunkra, hiszen csak a győzelemmel tarthatjuk életben a reményeinket. Legalábbis gyakorlatilag, ugyanis minden más eredmény esetén már nem a mi kezünkben lesz a döntés, s valahol a szerencsére apellálhatunk.

- Miként telt a szabadsága és mikor kezdődnek az edzések Berlinben?
- Január másodikán már a pályán leszünk, s bár rövid volt a szabadság, de a gyerekekkel, valamint feleségemmel így is remekül éreztük magunkat nagy családi körben. Pici foci is belefért a programba, miután Mohácson jótékonysági teremtornán vettünk részt, Szekszárdon pedig legnagyobb meglepetésemre Borlovaggá ütöttek, amire büszke is vagyok.

Bánki József