Vágólapra másolva!
Antonio Cassano bizonytalan ideig nem lesz tagja az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma első keretének, miután megsértette a klub szabályzatát.

"Többször próbálkoztunk azzal, hogy újabb megbeszélésre hívjuk, ő azonban egyáltalán nem törődött a kezdeményezéseinkkel, vagyis nem tiszteli az elnököt, a vezetőedzőt és csapattársait. A klubban viszont érvényes az a magatartási szabályzat, amit az edző javaslatára fogadott el a vezetőség. A keret valamennyi tagjára vonatkozik az előírás, így kizártuk Cassanót a csapatból" - mondta Rosella Sensi, a Roma igazgatója. Franco Sensi elnök lánya ugyanakkor sietve hozzátette: egyelőre nincs szó arról, hogy a csatár átadólistára kerülne, továbbra is a klub futballistájának számít.

Cassano sorsa a hét elején fordult kritikusra, amikor ismét összeveszett Luigi Del Neri vezetőedzővel, ezért a szakember kitette őt a Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő keretből. Az olasz futball egyik legvitatottabb egyénisége ezúttal azt nem tudta megemészteni, hogy a tréner a Cagliari ellen 5-1-re megnyert bajnoki találkozó félidejében lecserélte.

"Cassano nem érdekel. Montella és Totti személyében két remek formában lévő csatárom van. Az én együttesemben senkinek sincs bérelt helye, ezért csak akkor lehet ismét a gárda tagja, ha feljavul" - nyilatkozta akkor Del Neri. Néhány órával a hír kirobbanása után benyújtotta lemondását Franco Baldini, a klub sportigazgatója, ám ezt Franco Sensi nem fogadta el. "Továbbra is bízunk a szakmai tudásában, amellyel mindig is az együttest szolgálta" - áll a klub hivatalos közleményében.

Az AS Roma vasárnap (kezdés: 20.30) az AC Milan vendége lesz a Serie A 10. fordulójában.