Vágólapra másolva!
A német bajnokságot leszámítva majdnem mindegyik topligában komoly rangadóra kerül sor a hét végén. Az angol Premier League-ben a második helyezett Chelsea a 3. pozícióban álló Evertont fogadja, a spanyoloknál a Barcelonához az idegenben még veretlen Deportivó látogat, míg Olaszországban a Milan-Roma összecsapás jelenti a csúcsot.

Nemcsak az olasz bajnokságból, de talán az egész európai kínálatból kiemelkedik a Milan-Roma összecsapás. Totónyelven szólva az idei forma alapján nyugodtan tippelhetnénk egyest, a milánóiak ugyanis sokkal összeszedettebben és eredményesebben szerepelnek az őszi szezonban.

Bár a keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen elúszott a veretlenség, ám a bajnokságban csak az Ancelotti-csapat tartja a lépést a listavezető Juventusszal. A hazaiaknál nagy probléma, hogy Stam és Inzaghi edzések helyett Cherubino és Martens professzor klinikáját látogatja (mindketten januárban térhetnek vissza a bokaműtétek után), de sérült Simic, valamint Dhorasoo is. Crespo viszont elfoglalhatja helyét Sevcsenko mellett a csatársorban.

A Romában Panucci, Tommasi, Pelizzoli és Dacourt harcképtelen, Montella viszont egyre jobb formába lendül. A fővárosi klub már a januári átigazolásokon is gondolkodik, a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy szerződtesse a Monaco szélsőjét, Evrát. A 23 éves játékos pályafutása során már szerepelt Olaszországban, Marsalában és Torinóban, s Luigi del Neri vezetőedző úgy véli, ő lenne az ideális megoldás a baloldalra.

Érdekes lesz a Fiorentina-Inter meccs is, Firenzében ugyanis nem sok babér termett az utóbbi időben a milánóiaknak. Ezúttal azonban a még veretlen együttes az esélyesebb - még Gamarra, Kily Gonzalez, Burdisso, illetve a sárga lapjai miatt pihenő Veron nélkül is. A hazaiaknál a Cejas, Aquilanti, Rigano trió nem szerepelhet.

Az Atalanta hazai pályán, Bergamóban fogadja a Sampdoriát, s ugyanúgy esélyes, mint a Bologna a Messina, a Cagliari a Livorno, a Lazio a Siena vagy a Lecce az Udinese ellen.

A listavezető Juventus a Regginához látogat (Trezeguet és Zebina nélkül), s győzelme esetén megszilárdítja vezető helyét. Ha Tacchinardi pályára lép, 250. olasz bajnoki szereplését ünnepelheti. Kellemetlenül érintheti a Regginát, hogy a brazil Mozart megbukott a doppingvizsgálaton, így a középpályásnak felfüggesztették a játékjogát.