Vágólapra másolva!
Óriási a felháborodás Romániában amiatt, hogy Adrian Muturól, napjaink leghíresebb román labdarúgójáról kiderült, hosszabb ideje a kokain rabja. Mircea Sandu, a Román labdarúgó-szövetség elnöke kőkeményen fogalmazott: "Ez a baj ezekkel az idióta pénzeszsákokkal. Töméntelen pénzt keresnek, és azt hiszik, nekik mindent szabad."

Adrian Mutu, aki lebukása után be is vallotta, hogy kokainfogyasztó, csütörtökön visszatért Rómából Angliába, hogy megkezdje rehabilitációs kúráját. Ezzel szeretné elkerülni, hogy két évre felfüggesszék játékjogát.

Romániában azonban nem tudnak megbocsátani a 25 éves csatárnak, aki nem is olyan régen még az ország büszkeségének számított. Mircea Sandu, a Román labdarúgó-szövetség elnöke felháborodásában igen keményen fogalmazott: "Ez a baj ezekkel a buta emberekkel, akik rengeteg pénzt keresnek, s közben elvesztik arányérzéküket. Azt hiszik, nekik mindent szabad. Most a válogatott elveszítette legveszélyesebb csatárát. Súlyos probléma ez nekünk, de az élet azért megy tovább."

Mutut, a válogatott csapatkapitányát csatártársa, Viorel Ganea is keményen támadja: "Jobban tette volna, ha minden este megiszik tizenkét üveg bort. Azzal sem okozott volna akkora kárt, mint a kokainfogyasztással. Mutu sohasem vette komolyan az életet. Ez egy tragédia, ami történt"- fogalmazott a Wolverhampton Wanderers játékosa.

Anghel Iordanescu szövetségi kapitány attól tart, Mutut kétéves eltiltással sújtják, s akkor könnyen kútba eshet a továbbjutás a vb-selejtezőkön. "Mutu olyan játékos, akit nagyon szerettem, és akire minden körülmények között számítottam. A nemzeti válogatott nehéz helyzetbe került, Mutut a csapat vezérének tekintettem. Az eset sokkolta egész Romániát."

Ch. Gáll András