Vágólapra másolva!
Menesztették Klaus Toppmöllert, a labdarúgó Bundesligában sereghajtó Hamburger SV vezetőedzőjét. Utódja Thomas Doll, korábbi válogatott játékos lett. Gerd Niebaum, a Borussia Dortmund elnöke bejelentette: november 14-én 18 év után leköszön, ugyanakkor nem hagyja el a labdarúgócsapatot, ugyanis menedzser-igazgatóként folytatja tevékenységét.

Topmöllertől azután köszöntek el, hogy az együttes szombaton 2-0-ra kikapott a vendég Arminia Bielefeldtől. Egy nap híján egy évet töltött a HSV kispadján: tavaly október 16-án nevezték ki.

A 2001/02-es szezonban a Bayer Leverkusennel bajnoki, Német Kupa és Bajnokok Ligája második helyet elérő, s ezért az idény legjobb edzőjének választott Toppmöller egykoron kiváló játékos volt, a Kaiserslautern színeiben 204 mérkőzésen 108 gólt szerzett.

A Dotmund elnöki székétől jószántából megváló Niebaum Reinhard Rauballt nevezte meg utódjaként. A Borussia a napokban jelentette be, hogy a 2003-as gazdasági év elejétől idén júniusig 73,5 millió euróval nőtt a vesztesége, amely így már majdnem eléri a 120 millió eurót. Ez negatív rekord a Bundesliga történetében. A jelentések szerint Niebaum Michael Meier jelenlegi menedzser-igazgatóval közösen dolgozik majd a jövőben.