Vágólapra másolva!
A Valencia fölényesen nyert a vendég Atlético Madrid ellen, de mivel a Real Madrid is győzött a Málaga ellen 2-1-re, nem tudta megelőzni a nagy vetélytársat a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Amellett, hogy szombat este a Primera División 23. fordulójában a Real Madrid is pályára lépett a Málaga ellen, a királyi klub szurkolóit egy jövőbeli igazolás is foglalkoztatta. A spanyol és az olasz sajtó ugyanis tudni véli, hogy jövőre a spanyol sztárcsapatba szerződik az olasz AS Roma karmestere, Francesco Totti.

Az olasz labdarúgó-bajnokság 2. helyén álló klub vezetőedzője, Fabio Capello szerint játékosa nem lesz a Realé, sőt pályafutása végéig jelenlegi csapatánál marad. "Ő a Serie A legjobb játékosa, a szurkolók a jövőben is itt láthatják majd. Francesco Totti római, a város jelképe. Emiatt sem hagyja el a klubot" - szögezte le a világhírű szakember.

Tottit az elmúlt években számos elitcsapattal hírbe hozták, mostanában a Chelsea-vel, s a Real Madriddal. Ezen a héten elsősorban a spanyolok részéről csábították, Zinedine Zidane és Jorge Valdano sportigazgató is elismerően beszélt a csatárzseni képességeiről.

Ami a mérkőzést illeti, a Real magabiztosan zsebelte be a három pontot. Az első félidőben 24. percet kellett várni az első gólig, ekkor Beckham indította a jobbszélen Michel Salgadót, akinek középre adásáról Raúl még lemaradt, érkezett viszont Ronaldo, aki estében, négy méterről kanalazott az üres kapuba.

Az 59. percben Roberto Carlos 18 méteres szabadrúgásból hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (2-0), a 74. percben a csereként pályára lépő Luque révén csak a szépítésre futotta a vendégek erejéből (2-1).

A szombati nap másik mérkőzésén a Valencia Mista kettő, illetve Vicente egy találatával 3-0-ra verte a majd' negyven percen keresztül emberhátrányban játszó Atleticó Madridot.

eredmények, 23. forduló:
Real Madrid - Málaga 2-1 (1-0)
gól:
Ronaldo (24.), R. Carlos (59.), illetve Luque (74.)

Valencia - Atlético Madrid 3-0 (1-0)
gól:
Mista (31., 71.), Vicente (67.)
kiállítva: Sergi (51., Atlético Madrid)

[origo] / (MTI)

Primera Division: rangadó Valenciában/sport/focivilag/20040206berlinben.html?pIdx=3