Vágólapra másolva!

A Manchesternek matematikai esélye ugyan még van az angol bajnoki cím megszerzésére, de ehhez az kellene, hogy az Arsenal is hibázzon, márpedig az Ágyúsok az utóbbi időben meglehetősen magabiztosan szerepelnek. Mivel a Manchester az FA-kupából már korábban kiesett, így ha nem akarja trófea nélkül befejezni az idényt, akkor a Bajnokok Ligájában kell bizonyítania.

A tréner, Sir Alex Ferguson számára a döntőbeli szereplés azért is különösen fontos, mert a finálét hazájában, Skóciában rendezik majd. A manchesteri szurkolók szerint a döntőbe kerülés nem lehet probléma, ám a tréner más véleményen van, és egyáltalán nem becsüli le a Bayer Leverkusent. Annál is inkább, mert a németek ellen több kulcsembere is hiányozni fog: az angol válogatott csapatkapitánya, David Beckham, illetve az ír nemzeti tizenegy csapatkapitánya, Roy Keane sem vállalhatja a játékot sérülés miatt, akárcsak a norvég Ronny Johnsen. Persze az angol csapat így is bivalyerős, a hét végén például úgy verte a Bajnokok Ligáját érő helyért küzdő Chelsea-t a bajnokságban, hogy a fent említett focisták mellett még Juan Sebastián Verón sem szerepelt. Ő a Leverkusen ellen minden bizonnyal visszatér a kezdő tizenegybe, aminek köszönhetően Quinton Fortune valószínűleg a kispadra szorul. A középpályán tehát a Scholes-Butt-Verón-Giggs négyes szerepelhet - elképesztően erős csapatrész, és innen hiányzik két alapember.

A leverkuseniek parádés szezont tudhatnak maguk mögött, hiszen Európában már csak egyedüliként az ő számukra lehetséges a nagy triplázás, azonban a múlt heti, Werder Bremen elleni bajnokin elszenvedett vereség meglehetősen nehéz helyzetbe hozta őket. Ha azt a meccset megnyerik, akkor már nyugodtan koncentrálhattak volna a BL-re, hiszen a Bundesligában az előnyük valósággal behozhatatlan lett volna. Így viszont a pontvadászatban sem hibázhatnak többet, és sokak szerint a bajnoki aranyérem jelenleg még fontosabb a gyógyszergyáriak számára, mint a nemzetközi diadal.

Egy mindenesetre biztos: Klaus Toppmöller mester az Old Traffordon elsősorban védekezésre rendezkedik majd be, és mindössze egy csatárral küldi pályára együttesét. Ez az egy támadó valószínűleg a bolgár Dimitar Berbatov lesz, a középpályát pedig ennek köszönhetően egy plusz emberrel erősíti meg. A hasonló taktika egyszer, Liverpoolban már bejött, hiszen ott a Bayer mindössze 1-0-s vereséget szenvedett, és a hazai visszavágón ezt a hátrányt le tudta dolgozni.

Korábban:

McManaman már a BL-döntőről beszél

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?