Vágólapra másolva!
Ellentmondásos hírek láttak napvilágot Tokody Tiborral kapcsolat-ban. A német másodosztályú Oberhausen labdarúgócsapatának új szerzeménye hétfőig nem edzhet, miután az orvosok megtiltották neki. A hivatalos álláspont szerint foggyulladás miatt, a Bild című bulvárlap viszont szívproblémákról ír.

Február elején kötött 2007-is szóló szerződést a Rot-Weiss Oberhausen labdarúgócsapatával Tokody Tibor, az Újpest játékosa. A Bundesliga másodosztályában szereplő klub azonban egyelőre nem számíthat a csatárra, az orvosok ugyanis eltiltották hétfőig a játéktól.

A klub hivatalos honlapja szerint a magyar labdarúgónál a fogorvosi vizsgálat azt állapította meg, első két foga begyulladt, emiatt nem edzhet. A Bild ezzel szemben "Das Herz!" címmel megrendítő írást közölt, amelyben Fehér Miklós esetéhez hasonlítva azt állítja: Tokodyt szívpanaszokkal kellett kórházba szállítani.

Az igazság a kettő között lehet, a német Sport-Informations-Dienst hírügynökség ugyancsak megerősítette Tokody fogproblémáit, hozzátéve, a játékos antibiotikumos kezelést kap, s félő, a gyulladás szívizom-problémát okozhatna, emiatt - csupán elővigyázatosságból - kell hétfőig pihennie.