Vágólapra másolva!
Újabb sztárjátékossal erősített az angol Premiershipben szereplő Chelsea futballcsapata. Az orosz milliárdos Roman Abramovics érkezése óta immáron 75 millió fontot játékosvásárlásra fordító angol klub a Parma román csatárát, Adrian Mutut szerződtette.

A Serie A egyik legjobb csatárának tartott Adrian Mutu 15,8 millió fontért költözött át Olaszországból a londoni Stamford Bridge-re. A tavalyi szezonban 17 gólt szerző román támadó várhatóan ötéves szerződést köt a Chelsea-vel.

"Nem csak a pénz miatt igazolok Londonba - ha Japánból vagy az Arab Emírségekből kerestek volna meg, nemet mondok. Még csak 24 éves vagyok, és nagyon ambíciózus, ezért szerződök Angliába. A Chelsea jobb klub, mint a Parma, és mind én, mind az olaszok visszautasíthatatlan ajánlatot kaptunk" - szögezte le Mutu. A játékos, mint elmondta, a BL-indulás miatt is örül a klubváltásnak, s már vasárnap a Liverpool ellen be szeretne mutatkozni új csapatában.

A Chelsea az orosz milliárdos Roman Abramovics felbukkanása óta 75 millió fontot (30 milliárd forint) költött játékosokra. Az eddigi jelentősebb szerzemények: Glen Johnson és Joe Cole a West Hamtől (6 millió, illetve 6,6 millió font), Damien Duff a Blackburntől (17 millió), Geremi a Real Madridtól (7 millió), Wayne Bridge a Southamptontól (7 millió), Juan Sebastian Verón a Manchester Unitedtől (15 millió), és most Adrian Mutu (15,8 millió) a Parmától.

A Chelsea-hez kapcsolódó hír még, hogy Marcel Desailly, a gárda védője egy évvel meghosszabbította szerződését, így 2005 júniusáig biztosan a londoni klubnál marad. "Az új kontraktus egyben azt jelenti, hogy itt fejezem be a pályafutásomat" - mondta a világ- és Európa-bajnok francia klasszis. A 34 éves hátvéd fizetését nem hozták nyilvánosságra.

[origo]