Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága egy évre, 2004. május 15-ig a sportággal kapcsolatos mindenfajta tevékenységtől eltiltotta Hamar Istvánt, a Kispest-Honvéd labdarúgóját a Videoton elleni, május 14-i bajnoki mérkőzés eredményének "jogellenes befolyásolása" vétsége miatt.

A botrány azután robbant ki, hogy a Videoton futballistái még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy telefonon az eredmény befolyásolására kérték őket. Az ügyben érintett székesfehérvári játékosok közül ugyanakkor félrevezetés miatt Pomper Tibort 2004. február 20-ig, Tóth Norbertet idén augusztus 20-ig, Némedi Norbertet pedig július 20-ig tiltották el.

Hamar István úgy nyilatkozott, hogy fellebbez a határozat ellen. "Kíváncsi vagyok az indoklására, hogy miért is büntettek meg" - mondta a 32 éves csatár. "Természetesen élni fogok a fellebbezés lehetőségével, és akár a nemzetközi Sportdöntőbíróságig is elmegyek, hogy bebizonyítsam ártatlanságomat." Hamar szerint a döntés a pályafutását sodorta veszélybe, s ezért mindent megtesz, hogy tisztázza magát.

A május 30-i, Siófok-Győr bajnoki mérkőzést követően kirobbant verekedés miatt a rendező klubot 800 000 forint pénzbüntetéssel, valamint egy mérkőzésre szóló pályabetiltással sújtotta a fegyelmi bizottság, ugyanakkor Sallói Istvánt, a klub ügyvezető igazgatóját felmentette.