Vágólapra másolva!
Könnyen megeshet, hogy az úgynevezett bundaügy áthúzódik a következő szezonra is. A Videoton-Kispest (1-2) bajnoki után ugyanis sokan megegyezést sejtettek, majd a Magyar Labdarúgó Liga illetékesei bizonyítékokra hivatkozva, a rendőrségi vizsgálat befejezéséig, felfüggesztették Hamar István játékjogát. Van viszont véleménye az esetről a labdarúgónak, aki ügyvédje jelenlétében kedden a Bozsik-stadionban elmondta, sejti, ki áll az ügy hátterében.

Tény, Hamar a meccs előtt felhívta korábbi csapattársát, Pomper Tibort, a Videoton középpályását, ám állításuk szerint a mérkőzés szóba sem került beszélgetésük során. Az ügyet bonyolítja, hogy egyelőre a rendőrség sem hallgatta ki Hamart, ami azt is jelentheti, még sincs elég bizonyíték a hatóságok birtokában.

"Totális hazugság, amivel vádolnak, s mint ahogy ellenem nincs, úgy nekem sincs bizonyítékom arról, hogy ki áll az ügy mögött, sejtéseim azonban lehetnek" - kezdte Hamar.

"Közismert, hogy télen nem éppen barátsággal váltam el a Videotontól, és különösen Szigli István klubigazgatótól, aki azért haragudott rám, mert csapatkapitányként nekem kellett közölni vele, hogy nem írjuk alá az egyébként zagyvaságoktól hemzsegő, vadonatúj házirendet. Szigli azóta belebukott a házirendbe, ráadásul Székesfehérváron állandóan rossz híremet keltette. Ezek tények. Akárcsak az, hogy a mostani vádaskodás nem csupán futballistaként, hanem emberileg is rengeteget ártott nekem, ugyanis úgy vagyok beállítva, mintha én lennék a sportág rákfenéje. A liga kapkodásának, elhamarkodott lépésének tartom a felfüggesztésemet, az viszont jólesik, hogy a játékostársaim és a Kispest vezetői is teljes mellszélességgel kiálltak mellettem. Több mint fura az is, hogy hivatalos értesítést a mai napig nem kaptam a játékjogom felfüggesztéséről, ráadásul az én véleményemre nem is voltak eddig kíváncsiak."

Bánki József

[origo]