Vágólapra másolva!
Visszatér korábbi sikerei színhelyére, az FC Valencia csapatához Claudio "Piojo" López, a 28 éves argentin válogatott csatár. A "Tetű" szerződése 2005. június 30-ig szólt a Lazióhoz, ám mivel a csődhelyzetben lévő római klub a mai napig nem törlesztette a két évvel ezelőtt szerződtetett Gaizka Mendieta vételárát (Mendieta ma már a Barcelona játékosa),  Lópeznek most az adósság fejében kell visszatérnie a Mestalla-stadionba.

A La Repubblica értesülése szerint a córdobai születésű labdarúgó azok után tér vissza a levantei klubba, hogy ügynöke, Fernando Hidalgo 48 órán át tárgyalt a Lazio, illetve a Valencia illetékeseivel. A megállapodás értelmében López négy évre ír alá a Valenciához, és fizetése kétmillió euró (540 millió forint) lesz idényenként.

López visszatérése Valenciába annak az adósságnak jelentős részét fedezi, amellyel még a Mendieta-ügyletből kifolyólag tartozott a lazio a spanyoloknak. "Piojo" a Laziónál évi 3,2 millió dollárt keresett, ami körülbelül 2,75 millió eurónak felel meg, tehát valamelyest csökken López jövedelme Valenciában, ahol 1996-tól 2000-ig négy szezont töltött el a közönség kedvenceként.

A Valencia - melynek beceneve Ché az ott játszó rengeteg argentin (Roberto Ayala, Mauricio Pellegrino, Pablo Aimar, Cristian Kily Gonzalez) miatt - most López személyében az ötödik argentint szerződteti. Ugyanakkor a rómaiaknál már csak ketten maradnak, Diego pablo Simeone és Lucas Martín Castromán személyében, mivel a Lazio az utóbbi két évben eladta Juan Sebastián Verónt, Matías Jesús Almeydát, Roberto Néstor Sensinit, Hernán Jorge Crespót és Juan Pablo Sorínt.

Ch. Gáll András