Élő:
Vágólapra másolva!
Claudio "Piojo" López, a Lazio és az argentin labdarúgó-válogatott 28 éves csatára egy hazai tévécsatornának adott nyilatkozatában keményen bírálta két csatártársát, Hernan Crespót és Gabriel Omar Batistutát, amiért a válogatott a csoportmérkőzések befejeztével kiesett a világbajnokságról. Azt azért hozzátette: nem kizárólag a két méregdrága center a bűnös, a felelősséget mindnyájuknak viselni kell.

Crespo gyenge fizikai állapotával vívta ki López nemtetszését. "Hernán nagyon keveset játszott ebben az évadban, előbb rendbe kellett volna hoznia az erőnlétét, de sajnos nem pótolta be a lemaradást. Ez meg is látszott a teljesítményén"

Argentína a csoport-meccsek után búcsúzotthttp://www.origo.hu/focivb/20020612svedorszag1.html

Batistuta is megkapta a magáét: "Az igaz, hogy mi, csatárok valamennyien felelősek vagyunk azért, hogy a három világbajnoki mérkőzésünkön összesen három gólt szereztünk, de azért az, aki a kapuval szemben, középen játszik, nagyobb eséllyel rendelkezik a góllövésre, mint az, aki a szélről adja be a labdát. Márpedig Batistuta, s ha a pályára került, Crespo játszott középen! Aki kilencessel a hátán játszik, annak kell rúgni a gólokat. Ha nem megy, akkor át kell adni nekem a kilences mezt, és akkor enyém lesz a felelősség."

Könyvajánló

Futball-vb 2002


A Lazio csatára egy korábbi Batistuta-nyilatkozatra is reflektált. "Azt mondod, hogy a Svédország elleni 1-1-et követően azért fakadtam sírva a gyepen, hogy magamra irányítsam a figyelmet? Ez a kijelentés téged minősít. Azért hullottak a könnyeim, mert négy éven át mindent a világbajnokságnak rendeltem alá, sok mindent kihagytam az életemből, aztán még a legjobb 16 közé sem jutottunk el. Hát ezt sirattam!"

Ch. Gáll András