Vágólapra másolva!
A hét végén rengeteg büntetőt hibáztak a sztárjátékosok Európa topligáiban. Az élen a spanyolok jártak a maguk három elhibázott tizenegyesével, a Serie A-ban az Inter-Como találkozón Amoruso és Vieri is rontott, míg a Wolfsburg kapusa, Claus Reitmaier idén a Farkasok ellen megítélt hat büntetőből a negyediket hárította.

A Premiershipben ismét nyílt a bajnoki címért folyó küzdelem, köszönhetően annak, hogy az Arsenal 2-0-s vereséget szenvedett a Blackburn otthonában. Az Ágyúsokkal ebben az idényben másodszor fordult elő a bajnokságban, hogy nem szereztek gólt, az első esetnél szintén 2-0-ra kaptak ki, igaz, akkor a Manchester Unitedtől. A Rovers viszont azzal büszkélkedhet, hogy az 1998-99-es bajnokság óta az első csapat, amely egy idényen belül kétszer is le tudta győzni az Arsenalt (négy éve a Liverpool tette ugyanezt).

Állás, góllövőlista/sport/focivilag/20030315apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.htmlAnglia Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=50939A Rangers nyerte a skót Ligakupát/sport/focivilag/20030317arangers.html

Az Aston Villa ellen győztes Vörös Ördögök mellett egyébként a Newcastle is versenyben van az aranyért, a Szarkák a Charlton Athleticet verték ugyancsak 2-0-ra, Alan Shearer pedig kétszázadik ligagólját érte el a klub színeiben. A Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért is nagy a küzdelem, és ezúttal a Chelsea lépett fel ebben a pozícióba, győzelemmel ünnepelve Claudio Ranieri századik mérkőzését a Kékek kispadján. Az Evertonnak már nem sikerült ilyen emlékezetessé tennie edzője, David Moyes jubileumát: a szakembert pontosan egy éve nevezték ki a liverpooliak élére, ám csapata a régi, nem olyan szép időket idézve csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a kiesőjelölt West Ham ellen.

A Stollwerkosokat a városi rivális Liverpool követi, amelynek Tottenham elleni meccsén a csatárok közötti különbség volt a döntő: a Vörösöknél az angol válogatott komplett támadásóroa játszott, és Owen és Heskey is eredményes volt, míg a másik oldalon olyannyira elfogytak a támadók, hogy Glenn Hoddle-nak a második félidőben a 18 esztendős Jamie Slabbert is pályára kellett küldenie, akinek ez volt az első meccse a felnőttek között.

A hét végén a nagy rangadókat vasárnap játsszák: az Arsenal akkor fogadja az Evertont, illetve a Liverpool a botladozó Leeds Unitedet. A listavezetőt üldözők közül a Manchester United a Fulhammel, a Newcastle pedig a Blackburnnel mérkőzik, mindketten hazai környezetben.