Vágólapra másolva!
Egy-egyes döntetlenre végzett a Roma és a Lazio a Serie A szombati csúcsrangadóján. A Farkasok a 89. percben egyenlítettek a csereként beállt Cassano fejesgóljával. Az Inter Recoba duplájával győzött a több mint hetven percig emberhátrányban játszó Bologna otthonában.

A római derbi előtt a Lazio szurkolóinak egy csoportja az Olimpiai-stadionban összecsapott a rendfenntartókkal. A találkozóra rendkívül nagy erőkkel vonult fel a rendőrség, de a puszta jelenléte nem volt elég az incidensek megelőzéséhez.

A mérkőzésen az ezúttal sötétkékben pompázó Lazio már a nyolcadik percben vezetéshez jutott Stankovic nagyszerű emelésével. A hazaiak nem tudtak kibontakozni, és a bajnoki tabellán tíz ponttal előrébb tartó kékek magabiztosan őrizték előnyüket.

A Serie A állása/sport/focivilag/20030308aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html?pIdx=3

A mérkőzés hajrájában aztán óriási offenzívát indított a Roma az egyenlítés érdekében, és Cassano végül nagyszerű fejessel mentette meg az egyik pontot a Capello-gárda számára. A rendes játékidőt követően még az első gól szerzője, Stankovic, valamint Delvecchio akaszkodott össze, ezért a játékvezető mindkettőjüket piros lappal büntette.

Eredmények:
Bologna - Internazionale 1-2 (1-1)
gól:
Cruz (23.), illetve Recoba (9., 85.)
kiállítva: Nervo (Bologna, 18.)

Roma - Lazio 1-1 (0-1)
gól:
Cassano (89.), illetve Stankovic (8.)
kiállítva: Delvecchio (92.), illetve Stankovic (92.)