Vágólapra másolva!
Luis Figo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál sztárja kijelentette: ha őt teszik felelőssé a vb-kudarcért, lemondja a válogatottságot. Csapattársa, Roberto Carlos viszont mással van elfoglalva: a balhátvéd még mindig nem tért napirendre afölött, hogy Ronaldo nem szerződött a BL-győztes spanyol klubhoz.

"Nem szeretnék bűnbak lenni" - mondta Figo. "Nem a legjobb formában utaztunk Japánba, és az előkészületekbe is sok hiba csúszott. Tény: többet is nyújthattam volna, de sajnos csak ennyire tellett."

A portugálok a vb egyik titkos esélyesének számítottak, de már a csoportmérkőzések után búcsúztak. Egykori csapattársa, Rivaldo távozásával kapcsolatban Figo megjegyezte: "Nem lehet véletlen, hogy az utóbbi években sokan hagyják ott rossz szájízzel Barcelonát."

Figo tavalyelőtt szerződött a katalán csapattól a Real Madridhoz, a Barcelona pedig három hete közös megegyezéssel bontotta fel Rivaldo szerződését, aki ezt követően az AC Milanhoz írt alá.

A Real portugál játékmesterének a csapattársa, Roberto Carlos nagyon sajnálja, hogy a spanyol fővárosi gárda nem igazolta le honfitársát, Ronaldót. "Közismert, milyen jó barátok vagyunk, de nem ez a legfontosabb" - mondta a világbajnokságon aranyérmes dél-amerikai válogatott játékosa. "A Real Madrid a világ legjobb klubcsapata, s Ronaldónak itt lenne a helye közöttünk, mert igazi futballzseni. Nem véletlen, hogy az Internazionale meg akarja tartani. Mindennek ellenére bizakodom: ez a meccs talán még nem lefutott. Amikor utoljára beszéltem vele, azt mondta, hogy nagyon szívesen jönne."

Alexandre Martins, Ronaldo menedzsere a múlt héten azt állította, hogy védence mindenképpen elhagyja Milánót, s valószínűleg a Real Madridhoz szerződik. Massimo Moratti, az Internazionale elnöke viszont nem járult hozzá az idei világbajnokság gólkirályának távozásához.