Vágólapra másolva!
Öt fordulóval az olasz labdarúgó-bajnokság befejezése előtt még mindig nyílt a scudettóért folytatott harc. A San Siróban pályára lépő Inter a sereghajtó segítségét várja: amennyiben a már kiesett Venezia győz vagy pontot szerez a címvédő AS Roma ellen, tovább nő Vieriék esélye (persze fordítva is igaz: ha Milánóban meglepetést okoz az Udinese, feljöhetnek a három pont hátránnyal második Farkasok). A BL-selejtezőt érő negyedik helyért a Chievo és a Milan vív roppant fontos ütközetet.

A 30. forduló rangadója a Chievo-Milan derbi. Az újonc veronai csapat vezetőedzője nagyon kapós lett az utóbbi időben. Luigi Del Nerit ugyan megállapodás köti a klubhoz, és ő is szívesen maradna, egy kiskaput hagyott magának: távozik a Chievo éléről, ha egy nagy klub jó szerződést kínál neki. Hogy fiai BL-t érő helyen végezzenek, mindjárt a nagy vetélytárs Milant kellene legyőzniük, a sérült Manfredinit nélkülözve. A vendég milánóiak hét közepén még nem is foglalkoztak a bajnokival, hiszen sokkal fontosabb dolguk is akadt az UEFA-kupa csütörtöki elődöntőjében, amelyet aztán jól el is rontottak. Ami biztos: hétvégén a harcképtelen Aliyu, Redondo, Costacurta, Sevcsenko, Helveg ötös mellett az eltiltott Contra sem lép pályára Veronában.

A várható összeállítások:
Chievo: Lupatelli - Moro, D'Angelo, Legrottaglie, Lanna - Eriberto, Corini, Perrotta, Franceschini - Corradi, Cossato
Milan: Abbiati - Roque Junior, Laursen, Maldini, Kaladze - Gattuso, Albertini, Ambrosini - Rui Costa - Inzaghi, José Mari

A harmadik helyen álló Juventus Perugiába látogat, ahol egyelőre hurráhangulat uralkodik, hiszen Gaucci elnök bejelentette, minden híresztelés ellenére a klub újabb egyéves szerződést kötött Serse Cosmi vezetőedzővel. A 43 éves tréner a sérült Dellas mellett nem számolhat a sárga lapok miatt bűnhődő Di Loreto, Grosso kettőssel sem. A Juventusnál Marcello Lippi helye ingatag - a klubvezetés aranyérmet vár(t) a csapattól. Amely már nagyon távoli célnak tűnhet, főleg a Salas, Tudor, Tacchinardi, Paramatti, Conte, Iuliano hatosfogatot mellőző, az Intertől hat pontra leszakadt együttestől.

Milánóban teljesen komolyan gondolják: az Inter a tökutolsó Veneziától várja a bravúrt, azaz a bajnok Roma legyőzését. Ha ez megtörténne, és az Inter is megveri az Atalantát, akkor nagyon nagy baj már nem érhetné az élen álló kék-fekete együttest. Az utoljára 1989-ben bajnok Inter szakvezetése sérülés miatt a Padalino, Georgatos, Vivas, Materazzi négyest kénytelen mellőzni, Emre büntetéséből még két, Greskóéból egy találkozó van hátra. A La Gazzetta dello Sport szerint Vieri ékpárja Recoba lesz, de nem lepődnénk meg, ha az olasz csatár mellett Ronaldo vagy Kallon tűnne fel. Bergamói részről Cavalli, Pinato és Saudati harcképtelen, Foglio besárgult.

Róma városa a hét első csatáját már megnyerte, sikerült rábírni a kiváló trénert, Fabio Capellót a maradásra. A bajnokcsapat vezetőedzője 2005-ig írta alá szerződését, és nem titkolta, a fő cél a címvédés. Ehhez Velencében kellene begyűjteni a három pontot, és elméletileg nem is tűnik nehéz feladatnak, hiszen a Venezia idén mindössze háromszor nyert. A Farkasok az "elmeszelt" Zebina és a sérült Lassissi mellett Tottit is nélkülözik, a játékmester szerepkörét várhatóan a brazil Emerson veszi át.

A 30. forduló programja:
Szombat, 20.30:
Torino - Bologna
Vasárnap, 15 óra:
Brescia - Verona
Chievo - Milan
Inter - Atalanta
Parma - Udinese
Perugia - Juventus
Piacenza - Fiorentina
Venezia - Roma
20.30:
Lazio - Lecce

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Fórum: