Vágólapra másolva!
A Rayo Vallecano pár héttel ezelőtt még reménytelen helyzetben volt, és mindenki biztos kiesőnek könyvelte el a spanyol bajnokságban, ám az utóbbi hetekben a csapat magára talált, és van esélye a bennmaradásra. Az eredmények feljavulása nagymértékben köszönhető a bosnyák támadónak, Elvir Bolicnak, aki nyolc meccs alatt hét gólt szerzett, és a Tenerife elleni kiesési rangadón kétszer volt eredményes.

Bolic az egykori Jugoszlávia bosnyák városában, Zsenicában látta meg a napvilágot 1971. szeptember 14-én, és első klubja a helyi Cselik volt.

Már 17 esztendősen bemutatkozhatott a jugoszláv élvonalban, az 1988-89-es bajnokságban 18 meccsen kétszer volt eredményes, majd hamarosan a Crvena Zvezda játékosa lett. A belgrádi gárdában nem futballozott csúcsformában, de ez is elég volt ahhoz, hogy a török Galatasaray felfigyeljen rá, és 1992 nyarán szerződtesse.

Itt nem töltött el túl sok időt, mindössze négy hónapot, amely alatt két gólt szerzett, de a csapat német edzője, Karl-Heinz Feldkamp nem tartott rá igényt, és eladta a Gaziantepspornak. Itt hamar a török bajnokság egyik legjobb góllövőjévé nőtte ki magát, az 1994-95-ös bajnokságban például 26-szor volt eredményes, és ezzel második lett a góllövőlistán.

Ezt követően vette őt meg a Fenerbahce, amelyben hasonló ütemben termelte a gólokat: első idényében 22-ig, a következőben pedig 24-ig jutott. A nemzetközi porondon is letette névjegyét, a Bajnokok Ligájában például győztes gólt szerzett a Manchester United ellen az Old Traffordon, amivel megszakadt a Vörös Ördögök hazai veretlensége.

Természetesen a bosnyák válogatottban is alapember lett, az 1998-as világbajnokság selejtezőin például 4 alkalommal volt eredményes. A török bajnokságot 2000 nyarán hagyta ott a Rayo Vallecano kedvéért, és az előző idényben nyolc gólig jutott. Ebben a szezonban ezt már sikerült megjavítania, hiszen a Tenerife elleni duplázásával kilencnél tart.

Ajánlat:

Korábban:

A nap játékosa: Nils Oude Kamphuis (Schalke 04)

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?