Vágólapra másolva!
Amikor a francia csapat 1998-ban világbajnokságot nyert, akkor a válogatott tagjai szinte egytől egyig keresettek voltak a játékospiacon. Az otthon futballozók közül az auxerre-i Bernard Dioméde szerződött utoljára külföldre, hiszen csak 2000 nyarán írt alá a Liverpoolhoz, de azóta valószínűleg már százszor megbánta ezt a lépést, hiszen másfél év alatt alig pár alkalommal lépett pályára a Vörösök első csapatában.

Fotó: Reuters
Dioméde már teljesértékű edzésmunkát végez, mégsem jut szóhoz a 'Poolban

Noha már március óta az első csapattal edz, és saját bevallása szerint tökéletes fizikai állapotban van, mégsem kap bizonyítási lehetőséget. Esélyei a csapatba kerülésre most pedig tovább csökkentek, hiszen Houllier betegsége miatt Phil Thompson ül a kispadon, márpedig az angol mester nem ismeri Dioméde-et, nincsen tisztában képességeivel, így tulajdonképpen érthető is, hogy nem játszatja.

A focista azonban végre a pályán szeretne bizonyítani, így egyre valószínűbb, hogy hamarosan elhagyja a Liverpool együttesét. "Nyáron a Marseille-jel és a Bastiával is felvettem a kapcsolatot, sőt, a Fulham is szeretett volna kölcsönvenni, de végül mindkét transzfer meghiúsult. Őszintén szólva, egyáltalán nem bánnám, ha visszatérnék Franciaországba, sőt, legszívesebben ezt szeretném. Szükségem van arra, hogy játsszak, és ez Liverpoolban nem fog megtörténni. Noha fejben már elhagytam a klubot, profiként fogok viselkedni, és megvárom, amíg az egyesület átadólistára tesz. Megtehetném, hogy kivárom a szerződésem végét, amely 2003-ban jár le, és addig szép csendben játék nélkül felveszem a fizetésem, de ez nem az én stílusom" - mondta Dioméde.

Érdekesség, hogy rajta kívül még két olyan focista volt a világbajnok francia gárda játékoskeretében, akik a vébégyőzelem után nem tudták külföldön megcsinálni a szerencséjüket. A csatár Stéphane Guivarc'h előbb a Newcastle-ba, majd pár hónap elteltével a Rangersbe szerződött, de egyikben sem találta meg számítását, és már két éve ismét otthon futballozik, a kapus Lionael Charbonnier pedig ugyancsak a Rangersbe szerződött, de súlyos sérülése miatt már több mint egy éve nem lépett pályára.

És hogy mi bennük a közös? Mindhárman az Auxerre futballistái voltak a vébégyőzelem idején.