Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság tizedik fordulójának szombati mérkőzései közül három is meglepetéssel végződött. A kiesési rangadón a Real Sociedad idegenben nyert a Tenerife ellen, a Real Madrid megszerezte első idegenbeli győzelmét a szezon során a Villarreal ellenében, de a legnagyobb szenzációt kétségtelenül az jelentette, hogy a sereghajtó Rayo Vallecano legyőzte a listavezető Deportivót.

A corunai gárda legutóbbi tizenegy meccsén nem szenvedett vereséget, idegenben pedig még veretlennek mondhatta magát, így a Rayo Vallecano ellen is esélyesnek számított, különösen, hogy a madridi együttes az idény folyamán mindössze egyszer tudott diadalmaskodni, s az utolsó helyen szerénykedett a Primera Divisiónban. Könnyen lehet, hogy éppen ez tett elbizakodottá a vendégeket, akik nem erőltették meg magukat, minden bizonnyal azt gondolták: előbb-utóbb majd csak szereznek egy gólt. Ez a találat azonban csak nem akart megszületni, ezzel szemben a hazaiak a szünet után vezetéshez jutottak: Gláucio és Bolics összjátékát követően a bosnyák csatár talált a kapuba.

A vendégek mestere, Javier Irureta igyekezett frissíteni csapatán, a feltűnően fáradtan mozgó Diego Tristán helyére beküldte Walter Pandianit, aki szokáshoz híven ismét eredményes volt csereként. A három pont azonban mégis a hazaiaké lett, mert Gláucio és Bolics ismét eredményesen kombinált, a különbség mindössze az volt, hogy ezúttal a brazil szerezte a gólt. A győztes találatot egyébként a csereként beállt Djalminha hibája előzte meg: a Depor játékosának így meglehetősen nehéz lesz visszaverekednie magát a kezdő tizenegybe.

A Real Madrid viszont egyáltalán nem számított esélyesnek a Villarreal otthonában, hiszen a hazaiak nyolc hellyel előrébb álltak a tabellán, a királyi gárda ebben a bajnokágban még nem nyert idegenben, ráadásul a fővárosiak kissé tartalékosan léptek pályára, különösen a védelemben: a megszokott összeállításból Hierro, Karanka és Roberto Carlos is hiányzott, helyükön Iván Helguera, valamint az ifiből felhívott Pavón és Raúl Bravo szerepelt. Az újdonsült hátsó alakzat nem is szuperált rosszul, ám az összeszokottság hiánya még meglátszott, és ez eredményezte a hazaiak első találatát, amelyet Víctor szerzett. Az egyenlítés csak a második játékrészben jött össze a Realnak, és a vendégek leginkább a bírónak mondhattak köszönetet, aki egy erősen vitatható tizenegyest ítélt a fővárosiaknak.

Ezt követően felpörögtek az események, három perccel később Calleja ismét a hazaiaknak szerzett vezetést. A Villarreal mestere, Víctor Múnoz tíz perccel a lefújás előtt lecserélte csapata legjobbját, Víctort, ám ez nagy hibának bizonyult, mert a hazaiak ezt követően már nem tudták megtartani a labdákat, a Real pedig elszánt rohamra indult. A két csere, Solari és Munitis vezetésével egyre másra vezették a széleken a támadásokat, és végül sikerült is megfordítaniuk a találkozót.

A következő körben a Real ellenfele a Barcelona lesz, és a katalánok is győzelemmel készültek a rangadóra. A Barca ellenfele a szezon egyik meglepetéscsapata, a Real Betis volt, de a sevillaiaknak igen hamar rá kellett döbbenniük, hogy nincs sok keresnivalójuk a Nou Campban. A kezdő csapatba visszakerült argentin Javier Saviola már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, majd a szünet után Rivaldo (akit a szurkolók egy hatalmas transzparenssel köszöntöttek) duplája végképp eldöntötte a három pont sorsát. A brazil azonban a jövő héten biztosan nem léphet pályára a Real ellen, mivel haza kell utaznia a válogatott világbajnoki selejtezőjére, ráadásul Luis Enrique is hiányozni fog, mivel sérülés miatt 14. percben le kellett cserélni.

Korábban: