Vágólapra másolva!
Hamarosan dönt az MLSZ és a liga elnöksége a bajnoki kiírás megváltoztatásáról. A jelenlegi 33 fordulós, rájátszásos forma helyett 44 fordulót játszanának a csapatok, a liga igazgatója, Muszbek Mihály szerint a klubok túlnyomó többsége támogatja az ötletet.

"Elküldtük a bajnoki kiírás megváltoztatására vonatkozó javaslatunkat a 12 NB I-es csapatnak, a televízióknak, a szponzoroknak, és várakozásainkál is kedvezőbben fogadták az ötletet" - jelentette ki Muszbek Mihály.

Korábban néhányan azzal az érvvel ellenezték az átszervezést, hogy a magyarországi éghajlati viszonyok között nem lehet pluszfordulókat beiktatni, mert decemberben és februárban gyakran használhatatlanok a pályák. A liga igazgatója elmondta, hogy az új terv szerint elvesznek két decemberi fordulót, így az őszi idény már december 1-jén befejeződne, és a tavaszi is később, csak március 2-án kezdődne, mert a februárra kiírt meccseket később tartanák meg. Az ősszel pluszforduló lenne október 17-én, valamint november 7-én, 10-én és 14-én. A tavasszal áprilisban és májusban rendeznének összesen négy fordulóval többet, az utolsó kör május 25-én lenne.

Ami a jövőt illeti: július közepén kezdődne a következő bajnokság. A nyári szünet másfél hónapos, a téli három hónapos lenne. Tehát harminc hét jutna a 44 forduló lebonyolítására, vagyis - különösen, ha figyelembe vesszük a válogatott programját is - elég sokszor lennének szerdai meccsek is.

A liga és az MLSZ elnöksége hamarosan tárgyal a kérdésről, a döntést a bajnokságot kiíró MLSZ-vezérkar hozza majd meg várhatóan október 6-áig.

Kósa Tamás

Korábban: