Vágólapra másolva!
Hajdú B. István lassan egy hónapja nem közvetített, betegsége miatt leghamarabb a párizsi olimpián térhet majd vissza.

Az utóbbi hetekben sokaknak feltűnhetett, hogy a válogatott és az NB I-es meccsek közvetítései alatt sem hallhattuk az 54 éves Hajdú B. István megszokott hangját. A népszerű kommentátor hirtelen tűnt el, ami sokakat megijesztett, hiszen évekkel ezelőtt volt egy infarktusa.

Hajdú B. István egy ideig még nem térhet vissza
Fotó: MTVA

Hajdú B. István a Sportálnak mondta el, mi is történt pontosan.

„Tudom, hogy sokáig nem lehet titokban tartani, ha egy közszereplővel történik valami. S azt sem szeretném, ha mindenféle találgatások látnának napvilágot velem kapcsolatban. Ugyanakkor nem esne jól és nem tenne jót, ha most bármiféle felhajtás lenne körülöttem. 

Annyit elmondhatok, hogy két és fél hétig voltam kórházban. Megműtöttek, és immár otthon lábadozom. A betegségem, amelyről nem szeretnék többet mondani, számomra is váratlanul jött. Egy vizsgálat után közölték velem az orvosok, hogy elkerülhetetlen az operáció.

 Hosszú folyamat ez, amelyet végig kell csinálnom. Annyit elárulhatok, hogy az orvosi beavatkozásnak, a betegségemnek nincs köze a korábbi infarktusomhoz. Nem a szívemmel van a baj. Ha azt kérdezné tőlem valaki, hogy vagyok, akkor azt válaszolnám: a körülményekhez képest jól, de a jelek szerint az ember maga sem tudja, hogy igazán hogy van. Március 9-én még közvetítettem, s a tervek szerint legközelebb talán nyáron, a párizsi olimpiára lehetek újra olyan állapotban, hogy mikrofon mögé ülhetek. Jelenleg az a legfontosabb, hogy pihenjek és erősödjek. Itthonról természetesen nézem a közvetítéseket, hallgatom a kollégákat, és szurkolok a válogatottnak. Ígérhetem, hogy igyekszem minél gyorsabban meggyógyulni.”