Hazudott a halálos betegségéről az olimpiai bajnok sportoló

Spruce Meadows Masters Tournament - Day 1 2018 43rd Akita Drilling Cup All Horse Riding Bestof Calgary Calgary - Canada Canada Canadian rider Cedric Angot Chacco Kid Competition Day 1 Domestic Animals Edition Equestrian Event Eric Lamaze FEI Federation Eq
Eric Lamaze of Canada during a post-competition press conference after his win on Chacco Kid during the Akita Drilling Cup individual jumping equestrian event, on the opening day of the Spruce Meadows ‘Masters’ CSIO 5* Tournament at the International Ring, Spruce Meadows. On Wednesday, September 5th, 2018, in Calgary, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ontariói bíróság a bizonyítékok elemzése után megállapította, hogy a 2008-ban olimpiai bajnoki címet szerző kanadai díjugrató, Eric Lamaze az év elején hazudott arról, hogy végstádiumú agyrákkal küzd.

A pekingi aranyérme mellett olimpiai ezüst- és bronzérmes Lamaze tavaly, 54 évesen hagyta abba a pályafutását egészségügyi problémákra hivatkozva. Idén márciusban ezután az került nyilvánosságra róla, hogy daganatos betegségben szenved.

A napokban azonban Kanadában futótűzként terjedt az a hír, hogy ez utóbbi hazugság volt Lamaze részéről, amit azért talált ki, hogy megmeneküljön a börtöntől. Lamaze ugyanis

még 2010-ben egy ügyfelének hatalmas pénzért adott el olyan lovakat, amelyekről ő tudta, hogy nem felelnek meg az ígért minőségnek.

A vásárlója erre később rájött, beperelte az olimpiai bajnokot, ám Lamaze innentől kezdve folyamatosan egészségügyi okokra (köztük idén tavasszal egy agydaganat miatt végzett műtétre) hivatkozva késleltette az ellene indított eljárásokat – írta meg a Bors is.

Az ontariói bíróság azután jött rá, hogy a kanadai sportoló valótlanságokat állít, hogy ellentmondásokat fedezett fel Lamaze megszólalásaiban és adataiban. Kiderítették, hogy

több hamisított levelet és orvosi dokumentumot is küldött a bíróságnak, legutóbb pedig azt is el akarta hitetni, hogy már végstádiumban van az agyrákja – mindezt azért, hogy elkerülje a tárgyalásokat a 2010-es ügyben.

A bíróság a legújabb halasztási kérelem benyújtása miatt 25800 font (11,6 millió forint) megfizetésére kötelezi Lamaze-t, akivel szemben a tárgyalások folytatódni fognak.

Lamaze az esetre úgy reagált, hogy valóban kerültek a bírósághoz hamisított dokumentumok,

a kanadai sportoló azonban továbbra is álítja, hogy korábban valóban rákos betegséggel küzdött.

Forrás és forrás