Vágólapra másolva!
Megrázó információk derültek ki a mindössze 43 éves korában elhunyt olimpikon, Helen Smart haláláról, ugyanis a korábbi úszó holttestére a négy éves kislánya talált rá.

Helen Smart 19 évesen debütált a 2000-es sydneyi olimpián, ahol Nagy-Britanniát képviselte 200 méteres hátúszásban és a 15. helyen zárt. Ugyanebben a versenyszámban bronzérmet nyert az 1998-as kuala lumpur-i Nemzetközösségi Játékokon. Az olimpia után Smart visszavonult, és a wigani Worsley Mesnes Általános Iskola igazgatója lett.

A hétvégi tragédiával kapcsolatban az úszónő édesanyja, Linda is megszólalt, és a Daily Mailnek elárulta, hogy először a 4 éves unokája talált rá lánya holttestére szombaton hajnali 4 órakor.

– mesélte a gyászoló édesanya, hozzátéve, hogy Helen nem volt beteg, sőt pár órával a halála előtt még evezni ment férjével, Craiggel és két gyermekével.

Smart halála az egész úszósportot megrázta, a brit úszószövetség közleményben búcsúzott az olimpikontól.

"Gondolatunk és részvétünk Helen családjával, barátaival, valamint az úszóközösség tagjaival van, akik vele edzettek, versenyeztek és dolgoztak" – áll a közleményben.

"Helen vibráló személyiség volt, mindig vidám, nagyszerű barát és szobatárs. Elkötelezett sportoló volt, és elképesztő munkamorállal rendelkezett, amit a sporton kívüli életében is kamatoztatott. Nagyon fog hiányozni, és őszinte részvétem a családjának" – emlékezett meg róla a hátúszás világ- és nemzetközösségi bajnoka, Katy Sexton.